Magazin

SOC! Povestea acestui CRIMINAL IN SERIE este cumplita. Nu ai sa crezi cati oameni a ucis INGERUL MORTII – FOTO

Publicat: 26 ian. 2015
El este Donald Harvey, fost asistent intr-un spital din Statele Unite, care a ucis in jur de 87 de pacienti in stare critica sau care sufereau de boli grave, aflati in stadii terminale. Unii pacienti au fost sufocati cu pernele, iar altii otraviti cu cianuria. Cititi in cele ce urmeaza povestea cutremuratoare a „Ingerului Mortii„. 
Donald Harvey a fost dus la inchisoare in 1987, de serif, dupa ce a marturisit ca a ucis intre 70 si 87 de oameni. Totul a inceput cu un miros specific, de migdale prajite, care tradeaza mirosul cianurii. S-a intamplat la o autopsie, iar de acolo politistul care ancheta cazul a scos la iveala crimele monstruoase comise de acest om, considerat unul dintre cei mai periculosi criminali in serie. Persoana decedata, John Powell, in varsta de 44 de ani, a suferit leziuni grave in urma unui accident de motocicleta, in luna iulie a anului 1986. Barbatul a ajuns la Spitalul Daniel Drake Memorial din Cincinnati, cu lovituri severe in zona capului. Timp de cateva luni a fost o leguma si, din cand in cand avea crize, a avut un embolism pulmonar, pneumonie si escare de la timpul petrecut in pat fara sa se miste.
Nimeni, nici macar sotia acestuia nu au fost surprins atunci cand, in martei 1987, Powell si-a dat ultima suflare. Nu au existat suspiciuni in prinvinta mortii acestuia. Barbatul statea in spital de luni de zile, intre viata si moarte. Cine s-ar fi obosit sa-l omoare. Totul s-a intamplat dupa ce un politist care credea ca a primit un caz de rutina a simtit mirosul specific de cianura: alune prajite. Detectivii au dat de ultima persoana care l-a vazut pe Powell in viata, anume Donald Harvey, la acea vreme in varsta de 35 de ani. Politistii l-au adus la interogatorii si acesta a marturisit. Le-a spus oamenilor legii ca a turnat jumatate de fiola in tubul prin care pacientul era hranit, iar restul a fost aruncat la toaleta. Cand a fost intrebat de ce a recurs la acest gest, criminalul a spus ca „din mila pentru el si familia acestuia”. Parea cazul clasic de crima din mila. Harvey a fost acuzat de o singura crima si asa ar fi ramas, daca un barbat nu i-ar fi scris judecatorului William Whalen.
Politistii s-au trezit ca printre dosarele spitalului existau numeroase documente care puteau indica morti suspecte. Politistul l-a contactat pe avocatul lui Harvey si l-a rugat sa-l intrebe daca Powell a fost singura lui victima. Nimeni nu se astepta la raspunsul sau. In final, anchetatorii au stabilit ca Harvey ar fi ucis circa 70 de pacienti. Nascuti la data de 15 aprilie 1952, copilaria lui Harvey a fost marcata de numerosi oameni, evenimente si patologii care reprezinta reteta clasica pe baza careia se dezvolta personalitatea unui criminal in serie. Parintii sai erau saraci lipiti pamantului, in familie certurile si bataile erau la ordinea zilei. Cand era copil a fost abuzat de verii sai si s-a lovit de mai multe ori in zona capului. A ucis cu un topor singurul animal de companie pe care l-a avut: un pui de gaina. La varsta de 18 ani s-a dus in vizita la un unchi aflat in covalenscenta la Spitalul Marymount din Kentucky si acolo si-a gasit vocatia, de a avea grija de cauze pierdute. A reusit sa-i convinga pe directorii spitalului s-al angajeze si din primul an rata mortalitatii a crescut simtitor in unitatea medicala.
Harvey a marturisit ulterior ca prima victima a fost un betiv care, in plina criza, l-a murdarit cu materii fecale, motiv pentru care batranul a platit cu viata, fiind sufocat cu o perna. Au urmat zeci de morti, doar din randul celor mai fragili pacienti, ale caror morti nu ar fi atras atentia nimanui. Peste 12 persoane au murit, pana cand Harvey si-a dat demisia in martie 1971. A incercat sa intre in aviatie, insa a fost dat afara, dupa ce superiorii au aflat ca a fost arestat, fiind acuzat de furt. Pentru o perioada, Harvey a lucrat la mai multe spitale, iar in viata privata se ocupa cu vrajitoria si facea parte din grupari neo-naziste. In aceasta perioada a inceput o relatie cu o coafeza, Carl Hoeweler. La scurt timp iubita lui a inceput sa se simta rau, iar oamenii din jurul lui Harvey ajungeau la spital pe capete. Un prieten s-a imbolnavit de hepatita, in tip ce trei vecini si tatal lui Harvey au murit.
Nimeni nu a realizat ca numitorul comun era Harvey si mancarea pe care acesta le-o servea. Inclusiv cainele unui vecin a murit dupa ce a ramas in grija luio Harvey. Nici o persoana nu i-a cercetat trecutul cand s-a angajat la ultimul spital. In 1986, Harvey a inceput sa lucreze pe termen nelimitat la spital, iar pacientii au inceput sa moara. Harvey a folosit diferite metode, sufocarea cu perna, otrava de soareci si arsenic, trimitand pe cealalta lume 24 de pacienti in doar 13 luni. Pana la moartea lui Powell, care l-a dat de gol, Harvey ucidea cu sange rece de 18 ani. Desi a declarat ca a ucis din mila, a fost clar pentru specialistii care au discutat cu el ca Harvey a ucis din furie, ura sau gelozie. In 1987, Harvey a pledat vinovat pentru peste 12 capete de acuzare de crima si a primit patru pedepse consecutive a cate 20 de ani pana la pedeapsa cu viata. Ingerul Mortii va avea 90 de ani pana la prima audiere pentru eliberarea conditionata, in 2043.Adauga un comentariu