Actualitate

Soc politic la Iasi: „PNL, sunteti o rusine pentru acest oras”

Publicat: 14 mart. 2016
1

Scandal monstru la nivelul politicii iesene. Intentia PNL de a bloca infiintarea Partidului Pentru Iasi nu a ramas fara urmari. Reprezentantii acestei formatiuni au continuat sa arate ca liberalii sunt disperati ca pierd din voturi si ca sunt in stare de orice pentru a pune piedica adversarilor. Dupa ce oameni apropiati PNL au blocat in instanta infiintarea Pentru Iasi, liderii acestui partid au iesit la atac.

„Am intrat în lumea asta crezand ca esti putin, doar putin, mai bun decât PSD-ul. Pentru ca eu chiar credeam ca nu puteti fi toti fix la fel. Trebuie sa existe niste diferente. Da, aveti si voi coruptii vostri, dar parca mai putini decât ai lor. Aveti si voi incompetentii vostri, dar parca mai putin agresivi decât ai lor. Ei, draga PNL, de doua luni faci tot ce-ti sta în putinta ca sa-mi arati ca nu e asa. Când au început, oarecum timid, postacii vostri sa dea de înteles ca suntem «de-ai PSD-ului», pentru ca nu înjuram exact ce voiati voi, când voiati voi, am zis ok, urat, dar asta e, nu ma asteptam sa ne fiti prieteni”, a sustinut Andrei Postolache, liderul Pentru Iasi. Declaratiile acestuia nu s-au limitat doar la atat.

„Draga PNL, acum nu mai rad. Acum va zic, alb pe negru, ca sunteti o rusine pentru acest oras. Sunteti o rusine pentru valorile liberale în care ziceti ca ati crede. Va spun ca, în timp ce puneti postacii sa spuna ca noi suntem cu PSD-ul, voi tratati într-un blat cu PSD-ul de 15 ani si blatul continua si azi. Cat a trecut de când ne fura Fenechiu, cât a trecut de când l-ati sustinut pe Nichita ca primar? Cum a fost luna trecuta, când majoritatea consilierilor vostri din CL si CJ au votat bugetul PSD-ului? Va simtiti ca niste adevarati liberali?”, a mai spus Postolache. Acesta a criticat si pe cei din PSD, pentru a le arata liberalilor ca nu au partizanat cu social democratii.

„PSD a bagat in groapa orasul asta si te chinuie tare mult sa-l stii acolo. Ne-ai daramat, te-ai suit pe noi si ne impingi cu fata in namol, ca sa ne buzunaresti mai bine. Daca cei din PNL au fost fraierii care si-au tradat intotdeauna electoratul si au facut cumva ca voturilor lor sa ajunga la tine, tu esti organizatorul. Tu esti tartorul. Daca a avut Clujul ghinionul sa-si aiba Funarul în anii ‘90, noi am avut ghinionul mult mai mare sa-l avem pe Nichita pâna anul trecut. Ne-a furat, ne-a tinut pe loc, ne-a risipit sansele si a crescut sub el un viespar”, a mai spus liderul Pentru Iasi.
Comentarii
  • Andrei Postolache, esti un prost fara margini si un micinos ordinar. Nu faci decat sa copii stilul de a face politica si campanie a tuturor partidelor de pana acum. Incepi sa arunci cu mizerii in stanga si in dreapta sperand astfel sa iesi TU in evidenta, ca doar na, ,,partidul” tau si cu tine sunteti curati, sunteti nou-nascuti si nu ati avut timp de mizerii. Faptul ca membri PNL au votat in CL si in CJ bugetul si proiecte PSD poate insemna ca erau proiecte viabile, bune si bugetul real si corect. Dar TU nu vezi decat ,,blat”. Vrei TU sa inventezi roata, vrei TU sa prostesti iesenii acum cu ,,schimbare” ta, in realitate speri doar sa faci ceva valva de pe urma careia sa prinzi si tu un ciolan mare. Atat, DOAR atat. Sa-ti fie rusine !!!

  • Meritele filialelor iesene ale partidelor sunt foarte mici, Iasiul nu numai ca nu este un oras al culturii ba din contra are iz de targ medieval inglodat in noroi atat la propriu cat si la figurat! Nu putem vorbi de desteptaciune cand amintim de Costel Alexe, Marius Danga, Mihaela Popa, Teofil Balteanu! Se detaseaza in schimb Marius Bodea! Dar se pune intrebarea de ce acesti oameni nu sunt lasati conform legii sa-si deschida un partid?

  • Barbu Catàlin: cu un astfel de limbaj si cu astfel de argumente vreti sa ne convingeti ca ati avea dreptate? Penibil ca indivizi de calitatea domniei voastre se erijeaza in aparatorii Pnl uzand doar de injurii si minciuni!

  • Am crezut ca acest Partid pentru Iasi este inregistrat din luna septembrie anul trecut insa aflu cu surprindere ca abia acum se fac demersuri la judecatorie. Ce ati facut mai bine de jumatate de an? Daca nu puteti inregistra un partid voi vreti sa conduceti Iasul?

  • A.P. intelege abia acum valoarea propriilor cuvinte: „sa nu confundam scopul cu mijloacele”. Scopul politic al oricarui partid – clar – e sa castige. Apoi, discursul in sine sugereaza si disperare dar si o incercare de justificare a infrangerii inevitabile in fata propriilor followers; baietii astia corporatisti (mai ales cei crescuti de A.P.) nu sunt asa curati ca lacrima; stiu ei prea bine ce inseamna mancatoria si supravietuirea celui mai bine adaptat. Principialismul nu prea exista in vocabularul lor; dar ‘oportunitate’ e la ordinea zilei. Singura diferenta reala intre jungla politica si cea corporatista e ca intr-o corporatie nu exista decat un singura partid: cel al sefului; orice incercare de desidenta e terminata rapid. A.P. se loveste prima data de o situatia care nu a avut cum sa o intalneasca in mediul corporatist: libertatea de exprimare si actiune. Si nu o poate controla. Si apare frustrarea.

Adauga un comentariu