Sport

SOC la Vaslui! Adrian Porumboiu nu mai finanteaza echipa

Publicat: 21 iun. 2013
1

Adrian Porumboiu anunta ca nu mai vrea ca numele sau sa fie asociat în vreun fel cu FC Vaslui si sustine ca va ramâne un simplu fan al „verzilor”. Fostul mare arbitru international expune motivele pentru care a decis sa se retraga, într-o scrisoare deschisa trimisa pe adresa ProSport. Porumboiu îsi exprima convingerea ca Vasluiul va continua în Liga 1 si fara sustinerea sa si ca autoritatile locale nu vor lasa clubul sa dispara.

Iata integral comunicatul lui Adrian Porumboiu:
„Am ales aceasta cale de comunicare într-un moment decisiv al activitatii mele legate de fotbal. Am activat ca arbitru timp de 14 ani în prima liga, din care 10 ani ca arbitru international. Întreaga mea cariera de arbitru a fost impecabila din punct de vedere moral. Absolut nimeni nu poate afirma ca a facut un aranjament cu mine în legatura cu jocul pe care urma sa-l arbitrez sau l-am arbitrat. Dupa ce am terminat cu arbitrajul, am continuat ca observator de arbitri în campionatul intern si pe plan international. În aceasta calitate am oficiat la cel mai înalt nivel, Champions League, observând printre cei mai buni arbitri din Europa (Pierluigi Collina, Roberto Rosetti, Marc Batta, Kim Milton Nielsen, Markus Merk, Mejuto Gonzales, Lopez Nietto, Medina Cantalejo), cât si jocurile Bayern Munchen – Manchester United, Milan – Barcelona, Barcelona – Bayer Leverkusen, Olympiakos Pireu – Manchester United, Olympiakos Pireu – Ajax Amsterdam etc. Si daca toate mergeau excelent în legatura cu ce mi-a placut cel mai mult, fotbalul, a trebuit sa fac urmatorul pas, despre care întâmplarile ulterioare mi-au dovedit ca a fost gresit.
Am vrut sa ofer unui oras ca Vasluiul, oamenilor de aici, o bucurie prin echipa de fotbal, dar mai ales o iesire dintr-un cotidian marcat de imagini negative. În mare parte am reusit, dar eforturile financiare si mai ales pasiunea pe care am pus-o nu au avut efectul scontat. Creând o echipa buna, apreciata ca având, campionate la rând, cel mai spectaculos joc, nu am câstigat niciun trofeu. Explicatia este una singura. N-am câstigat pentru ca n-am trisat. Jocul de fotbal, ca orice sport, trebuie sa se dispute doar pe teren. Din pacate, majoritatea campioanelor noastre din ultimii ani au fost decise prin cotloane, nu pe teren. Aranjamente evidente între echipe, decizii directionate ale arbitrilor, Comisii care au judecat si judeca dupa interesul unora. Dezamagirea a fost pe masura si chiar daca am spus de mai multe ori ca ma retrag, din acele momente chiar eram retras! Am continuat sa sprijin financiar echipa, implicându-ma mai mult decât doar cu câteva sfaturi. Inconsecventa mea, aparitiile televizate dupa ce-mi anuntasem retragerea, au lasat imaginea unui om nehotarât. Pentru a nu exista niciun fel de dubii în legatura cu astfel de decizii, anunt oficial si rog presa sa nu-mi mai asocieze numele cu FC Vaslui. Echipa va functiona în prima liga multi ani si fara mine! Echipa este bunul si proprietatea oamenilor din acest oras, este administrata si condusa de Ciprian Damian si Dragos Iftimie. Sunt convins ca Primaria, care detine în jur de 20% din club, si Consiliul Judetean, se vor implica. Clubul are un buget care-i va permite sa faca performanta, provenit din drepturile TV, publicitate, marketing, vânzari de jucatori, sponsorizari etc. Daca toti iubitorii de fotbal au o echipa preferata, îmi voi permite sa ramân suporterul lor si sa ma bucur pentru victoriile pe care le vor obtine”.
Comentarii
  • Rezultatul echipei se datoreaza in mod direct si unor decizii eronate luate chiar de dnv. Un exemplu in acest sens ar fi urmatorul: in timpul mandatului d-lui Presedinte Helesteanu,o persoana cu o viziune complexa asupra lucrurilor care a propus strategii similare cluburilor sportive europene cu renume, cum ar fi, Juventus, Inter, Milan, si anume colaborarea cu un psiholog sportiv, atitudinea dnv a fost una de refuz categoric si nici macar nu a implicat cunoasterea acesteia, chiar daca persoana in cauza a facut deplasaraea la Vaslui, suportand personal costurile si vizionand meciul Vaslui-Iasi alaturi de dnv in Tribuna VIP…….

  • ….Ati refuzat colaborarea GRATUITA cu acesta, implicit ati concediat presedintele a caror idei erau mult prea avansate pentru orientarea si deschiderea dnv catre nou, de la acel moment. Atunci am simtit ca nu sunteti persoana potrivita in a conduce echipa spre rezultate de top. Ati oferit mult financiar echipei dar ati neglijat latura psihologica a jucatorilor, care ar fi putut aduce un plus in castigarea trofeului mult dorit.
    Asumati-va partea dnv de vina !

Adauga un comentariu