National

SOC! Judecatorii de la Curtea Constitutionala ridica salarii duble

Publicat: 14 aug. 2012
1

Salariile unor judecatori de la Curtea Constitutionala din Romania (CCR) s-au dublat anul trecut!

In doar un an, salariul judecatoarei Iulia Motoc a urcat de la 5.000 de lei pe luna in 2010, pana la 12.000 de lei pe luna in 2011.

Si nu este singura judecatoare din cadrul celei mai mai inalte institutii juridice, care s-a bucurat de un avans salarial extrem de consistent in ultimul an.

Econtext va arata cum au evoluat salariile celor noua judecatori de la Curtea Constitutonala. Este vorba despre salariul mediu net, iar datele se refera la anul trecut. Datele au fost extrase din declaratiile acestora de avere.

Dupa cum spuneam, din cei noua judecatori, unora le-au crescut considerabil salariile. Pe ansamblu, acum nu mai exista judecator la CCR care sa aiba salariu lunar sub 10.000 de lei pe luna. In 2010, doi din cei noua judecatori aveau salarii cu mult sub acest prag de zece mii de lei pe luna. Acum aceasta situatie s-a ‚remediat’.

Dar nu este totul chiar atat de roz. Sunt si judecatori carora le-au scazut salariale. De altfel, cei mai multi judecatori s-au confruntat cu reduceri salariale.

Totusi, aceste reduceri nu se compara deloc cu amploarea cresterilor. Daca cel mai mare avans a fost de 7.000 de lei pe luna, la polul opus, cea mai mare scadere a fost de 2.535 lei.

Iar cel care s-a vazut nevoit sa renunte la aceasta suma este chiar Augustin Zegrean, presedintele Curtii Constitutionale. In 2010, salariul sau lunar se ridica la 18.696 lei, pentru ca anul trecut sa ia in mana 16.161 de lei. Cu 2.535 de lei mai putin.

Dar iata cu cat au crescut/scazut salariile tuturor judecatorilor de la CURTEA CONSTITUTIONALA:
Comentarii
  • SPRIJINITI-L IN CONTINUARE PE BASESCU SI CLICA LUI DE MAFIOTI DIN PD-L ! NOI MUREAM DE FOAME , CAND ACESTI DOMNI DE LA CCR LUAU SALARII DUBLE, MOSNEGI DE DOI BANI. AU AJUNS ACESTI POLITRUCI SA DICTEZE SOARTA SI VIITORUL ROMANIEI. MULTUMIM PD-L, MULTUMIM BASESCU PENTRU CA ATI DISTRUS CE A MAI RAMAS DIN TARA. BRAVO ROMANI ! SUNTETI ADEVARATI CETATENI ! HUAA PSD HUAA PNL DAR PD-L FURA DE RUPE SI IN JUSTITIE SI IN TOATE.

Adauga un comentariu