Actualitate

Soarta unei fetite infectate cu HIV a fost pecetluita de judecatori! Mama fugita in Italia trimite mesaje de amenintare. Minora nu poate primi tratamentul din Elvetia – FOTO

Publicat: 25 iun. 2018

@ "Stiti ceva, nu o sa vedeti niciun copil atat timp cat sunt in viata, c… d… ce sunteti!", este mesajul unei mame care si-a lasat copila infectata cu HIV in grija tatalui @ Fetita de cinci ani nu poate fi dusa la tratament in Elvetia din cauza mamei, fugita in Italia @ Avocatii s-au chinuit sa obtina o ordonanta presedintiala @ Instanta a respins solicitarea pentru un motiv surprinzator @ "Interesul minorei de a circula in scop turistic are un caracter vadit secundar, iar interesul sau de a-i fi respectat dreptul la sanatate nu implica in mod necesar si urgent Elvetia, ci doar contextual. Asadar, nu pune in discutie existenta unui caz grabnic", se arata in motivarea Tribunalului Iasi  

Situatia unei minore de cinci ani, infestata cu virusul HIV nu este nici pe departe rezolvata. Recent, la Tribunalul Iasi s-a judecat cererea privind emiterea unei ordonante presedintiale, care sa permita rudelor sa o scoata din tara pe Lea Ioana, in vederea urmarii unui tratament de specialitate in Elvetia.

De precizat ca Lea se afla in custodia tatalui, care la randul sau este infectat cu virusul ucigas. Fetita nu poate fi scoasa din tara, deoarece Oana Maria C., mama acesteia, este plecata in Italia si nu poate fi localizata. Magistratii au respins cererea, explicand in mod surprinzator ca nu s-a dovedit caracterul urgent al deplasarii.

"Masura adoptata de instanta in privinta minorului trebuie conceputa astfel incat sa se asigure pe cat posibil respectarea si garantarea tuturor drepturilor copilului, concomitent si corelat, si nu in mod special al celui reclamat in justitie. In virtutea acestui rationament se impune respingerea cererii de ordonanta presedintiala, asa cum corect a dispus prima instanta, si pentru ca admiterea sa ar conduce la amputarea in fapt pe o perioada de timp considerabila si cu efecte greu de anticipat a relatiei minorei Lea Ioana cu mama sa, deja aflata in impas datorita dificultatilor mamei de a intra in contact cu fiica sa, aspect fata de care interesul minorei de a circula in scop turistic are un caracter vadit secundar, iar interesul sau de a-i fi respectat dreptul la sanatate nu implica in mod necesar si urgent Elvetia, ci doar contextual. Asadar, nu pune in discutie existenta unui caz grabnic", se arata in motivarea instantei. Deplasarea ar fi avut loc pentru o perioada de un an.

Mama fetei ameninta

Recent, rudele fetitei din Romania au fost amenintate de mama plecata in Italia. Culmea, Oana Maria a renuntat la relatia cu fiica, domiciliul fiind stabilit la tata. Dupa ce a aparut posibilitatea unui tratament in Elvetia, Oana Maria a redevenit brusc mama. Astfel, intr-o conversatie telefonica cu bunica fetei dinspre tata, Oana Maria a formulat amenintari. Mesajul a fost corectat din punct de vedere gramatical, pentru o intelegere mai buna.

"Stiti ceva, nu o sa vedeti niciun copil atat timp cat sunt in viata, c… d… ce sunteti! Sa se duca fiica-ta si sa se f…, ca eu nu am fost mama surogat ca sa port copilul unei f… F… in gura sa va f… Nu-mi pasa, nu dau nimic la nimeni (…) Imi iau fata la mine cu program de vizita. Eu imi vreau fata si atat. Nu era sa stau langa fii-tu, un alcoolist, un drogat si multe altele. Nu va intereseaza in ce zona stau eu in Italia si nici cand vin", a spus Oana Maria prin intermediul unui sms.

Citeste si : PREMIERA absoluta la IASI! Noua minori au fost ieri ARESTATI pentru 30 de ZILE! Ei au TERORIZAT iesenii prin furturi si talharii in plina strada! FOTO, VIDEO

Scandal declansat de aparitia milionarului

Reactia Oanei Maria este destul de suspecta, deoarece nu a avut in trecut pretentia de a avea grija de minora. Totul coincide si cu aparitia in familia minorei a unui milionar elvetian. Lea Ioana D. s-a nascut din parinti infectati cu virusul HIV, Alin D. din Iasi si Oana Maria C. din comuna Stolniceni-Prajescu. Cei doi s-au cunoscut prin intermediul unei asociatii, iar la scurt timp a aparut o fetita, in urma relatiei de concubinaj. Dupa nastere, relatia dintre cei doi nu a mai functionat.

Citeste si : EXCLUSIV! Minora infectata cu HIV, tarata prin instantele iesene! Din cauza bunicii, nu poate primi tratament de ultima ora. Un milionar elvetian vrea sa plateasca tot

Aparent, mama a renuntat la drepturile asupra copilului, in favoarea tatalui. Exista si o hotarare judecatoreasca prin care drepturile sunt acordate lui Alin, Oana avand drept de vizita, dar si obligatia de a plati pensie alimentara. Intre timp, tatal si-a urmat tratamentul, beneficiind de ajutorul surorii Simona. Aceasta s-a casatorit cu Andreas Kumin, un milionar din Elvetia, care patroneaza mai multe firme, printre care si Mc Paper Land, componenta Kumin Group AG. Astfel, conditiile materiale nu reprezentau o problema pentru asigurarea tratamentului specific.

Mai mult, exista si o scrisoare medicala din partea unei clinici din Elvetia care atesta necesitatea urmarii unui tratament. Dar, Oana Maria blocheaza procesul invocand o aparenta adoptie internationala, ce ar urma sa fie perfectata in Elvetia. Pe data de 10 iulie este programat un nou termen pentru obtinerea unei ordonante presedintiale.
Comentarii
  • Vai de natia ei, ce gramatica pe ea. Se vede ca (din pacate pentru copil sincer) a ramas gravida si ca mai e si proasta pe deasupra. Odata ca nu stie sa scrie, doi.. are acces la vot, ea voteaza.. ea nu trebuie sa voteze, ea trebuie stalpita de la radacina sa nu se mai reproduca. iar tribunalul iasi palaria jos (a se citi ironia), respect maxim de idioti ce puteti fi. cum puteti dormi noaptea?

Adauga un comentariu