Eveniment-Social

Soarta PSD Iasi a fost batuta in cuie. Liviu Dragnea a pus piciorul in prag

Publicat: 08 aug. 2016
1

@ „Eu cred ca taberele acestea care s-au conturat in PSD Iasi nu prea mai au cum comunica si va fi o singura tabara unica, va fi tabara Chirica”, a mai spus Mihai Chirica.

Situatia din sanul organizatiei judetene a PSD Iasi pare ca intra in normalitate. Ultima sedinta a Comitetului Executiv al PSD ce a avut loc zilele trecute a transat si lucrurile din organizatia ieseana. Practic, liderul PSD, Liviu Dragnea, i-a dat mana libera primarului Mihai Chirica in disputa cu tabara veche Victorel Lupu- Cristian Stanciu. Acestia, oamenii fostului primar Gheorghe Nichita au incercat sa puna mana pe intreaga filiala, in ciuda opozitiei celor care doreau o schimbare. In aceste conditii, conducerea centrala a aratat ca nu mai tolereaza disputele interne si a decis ca Mihai Chirica sa fie cel care va coordona activitatea organizatiei.

„Nu s-a discutat despre o reorganizare a partidului, ci despre o primenire a formatiunii din punct de vedere a abordarii ideologiilor politice. Si aici nu ne-a vizat in mod direct doar pe noi, pentru ca nici la prietenii si partenerii nostri politici principali, Partidul National Liberal lucrurile nu stau altfel. Trebuie primenita clasa politica, fara demagogie si fara discursuri lipsite de continut, asa cum s-a intamplat de prea multa vreme, in care cei care nu-si gasesc locul in politica sa se apuce de ceea ce pot sa faca, iar cei care vor sa faca din Romania o tara in care sa muncim pentru copiii nostri sa se apuce de politica. Usa politicii trebuie sa fie deschisa nu numai celor care se simt atrasi de oportunitatile oferite de functii, ci de oamenii care privesc in bine pentru aceasta tara”, a spus Mihai Chirica.

Edilul Iasului, vicepresedinte la nivel national al PSD, a mentionat si ca cei care au incercat sa dezbine partidul vor trebui sa se dea deoparte si sa nu se grabeasca sa-si puna oamenii pe listele pentru parlamentare. „Iasul este obligat sa faca propunerile pentru alegerile din toamna, pentru ca suntem o organizatie care reprezentam un procent majoritar in acest judet. Eu cred ca taberele acestea care s-au conturat nu prea mai au cum comunica si va fi o singura tabara unica, va fi tabara Chirica”, a mai spus Mihai Chirica. In mod normal, situatia va fi lamurita de cei din Biroul Permanent National (BPN) al PSD, mandatati de Comitetul Executiv sa discute cazul organizatiei de la Iasi. De altfel, Chirica pare cel mai indreptatit sa preia sefia organizatiei, acesta obtinand un scor mult mai bun decat filiala la alegerile locale din luna iunie. Biroul Permanent National se va intruni in aceste zile, iar Chirica va prelua, in mod normal, fraiele formatiunii iesene.
Adauga un comentariu