Actualitate

Smecherul din Iasi care le cunoaste secretele oamenilor de afaceri si-a tras salariu de lux

Publicat: 01 sept. 2013
1

@ Corneliu Durdureanu, fost sef la Finantelor Publice Iasi, se afla in situatia in care va ingrosa randurile somerilor de lux @ Restructurarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) l-a gasit in concediu medical si, la intoarcerea la serviciu, pe birou va gasi un preaviz completat pe numele sau

A fost pe val in perioada guvernarii PDL, dar ar a avut parte de o cadere la fel de spectaculoasa precum urcusul in cariera. A fost schimbat de la sefie pentru o zi. Mai apoi a fost destituit si mutat la munca de jos. Acum, chiar si acel post caldut a disparut. Iar Corneliu Durdureanu, fost sef la Finantelor Publice Iasi, se afla in situatia in care va ingrosa randurile somerilor de lux. Pentru ca restructurarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) l-a gasit in concediu medical, la intoarcerea la serviciu, pe birou va gasi un preaviz completat pe numele sau.

Restructurarea ANAF nu l-a luat pe nepregatite pe fostul sef al Finantelor Judetene. Omul stia ca tot personalul de la inspectiei fiscala va primi preaviz, cu posibilitatea inscrierii la concursul pentru ocuparea posturilor vacante din viitoarea structura a finantelor. Pentru a fenta intreaga poveste, Corneliu Durdureanu a intrat in concediu medical cu putin inainte de a primi hartia oficiala de concediere. Si asta pentru ca, in conformitate cu prevederile legii, in perioada concediului medical sau de odihna preavizul nu isi produce efectele.

„Am fost instiintat ca domnul Durdureanu este in concediu medical. Am inteles ca a anuntat telefonic acest lucru si ca a prezentat si un document medical in acest sens”, a sustinut Ioan Grigoriu, direcorul general al Directiei Generale Regionale a Finantelor Publice (DGRFP) Iasi. Acesta a precizat ca a semnat preavizul si pentru consilierul superior Corneliu Durdureanu, din cadrul serviciului Inspectii fiscale la persoane juridice. „Preavizul isi va produce efectele din prima zi cand se va prezenta la serviciu domnul Durdureanu”, a spus Ioan Grigoriu.

Fostul sef al finantelor va fi somer de lux

Odata incheiata perioada preavizului, Corneliu Durdureanu va ramane pe drumuri. Restructurarea ANAF a presupus si reducerea numarului de salariati. Conform Hotararii de Guvern privitoare la aceasta restructurare, in serviciile unde s-a operat reducerea de personal, s-a luat decizia semnarii preavizelor pentru toti angajatii si, ulterior, scoaterea la concurs a posturilor vacante. Dar Durdureanu a ratat concursul, aflandu-se in concediu medical. Mai mult, a ratat si posibilitatea inscrierii la concursul de ocuparea a posturilor ramase libere dupa acest concurs, din acelasi motiv. Odata incheiata aceasta etapa, ii mai ramane varianta incercarii de ocupare a unui post din Directia Antifrauda. Un eventual esec, il aduce in postura de a fi trecut in Corpul de Rezerva al Functionarilor Publici si, totodata, de a deveni un intretinut din indemnizatia de somer.

„Sponsorul” familiei este sotia lui Durdureanu

Soarta fostului sef al finantistilor ieseni nu este deplansa nici de fostii colegi de munca. Conform declaratiei de avere, in cursul anului 2012, Corneliu Durdureanu a adus acasa, lunar, in medie, aproape 42 de milioane de lei vechi. Iar banii au venit de la Directia Generala a Finantelor Publice Judetene Iasi, de la Universitatea „Petre Andrei”, unde este cadru didactic, si de la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Iasi unde a fost membru al Consiliului de Administratie. Indemnizatia de somaj, conform legii, reprezinta 75% din salariul de baza minim brut pe tara la care se adauga o cota procentuala calculata in functie de stagiul de cotizare al persoanei. Un calcul sumar arata ca fostul sef al finantelor ar putea incasa o indemnizatie de aproape 16 milioane de lei vechi, lunar, timp de un an. Obisnuit sa traiasca pe picior mare, Durdureanu va fi nevoit sa-si restranga cheltuielile. Norocul sau il reprezinta, insa, sotia. In declaratia de avere a consilierului superior de la inspectie fiscala, sotia sa, Ana Maria, a castigat in 2012, de pe urma cabinetului medical individual, aproape 1,5 miliarde de lei vechi. In decursul anilor, Corneliu Durdureanu a contestat in instanta o serie de masuri dispuse impotriva sa de conducerea ANAF asa ca nu este exclus ca si concedierea care este deja o certitudine sa fie contestata. Omul poate fi vazut mergand la Universitatea Petru Andrei unde zielele acestea au avut loc examenele pentru restantieri. Si asta desi figureaza ca fiind bonav, in concediu medical.  Zilele acestea, unul din telefoanele lui Durdureanu era inchis, celalalt sunand fara a raspunde cineva
Comentarii
Adauga un comentariu