Eveniment-Social

Situatie penibila! Cladirea Teatrului National a fost inundata

Publicat: 17 aug. 2016
1

@ Clipe teribile, acum doua seri, la Opera Nationala Romana Iasi! @ Nimeni nu ar fi crezut ca o ploaie abundenta de vara va putea duce la o asemenea stare de fapt @ Efectiv, subsolul cladirii a fost inundat in urma precipitatiilor @ Artistii si angajatii institutiei au ramas ingroziti cand au vazut cum nivelul apei a crescut cu peste un metru, in doar cateva zeci de secunde

Acum doua seri, la Opera Nationala Romana Iasi (ONRI), subsolul si parterul cladirii unde functioneaza institutia de cultura a fost inundat. Totul in urma ploii abundente care s-a abatut, acum doua seri, asupra Iasului. Ciudat este ca ONRI functioneaza in cladirea Teatrului National (TNI) Vasile Alecsandri, in care s-au investit milioane de euro pentru reabilitare si consolidare. Din cate se pare, cauza pentru aceasta situatie i-ar apartine proiectantului care a realizat lucrarea.

Citeste si : Cod portocaliu de inundatii la Iasi. Ce masuri iau autoritatile

„Este adevarat incidentul de care pomeniti dumneavoastra! Chiar eram pe scena cand am auzit de toate acestea. Am ajuns la fata locului si am mers prin apa. Din ce am inteles, cauza ar pleca de la modul in care firma proiectanta a gandit lucrarea de reabilitare a Teatrului National”, a spus managerul ONRI, Cosmin Marcovici. Pe de alta parte, arhitectul Smaranda Galea, reprezentant al firmei SC Genesis SRL (firma proiectanta de la TNI – n.r.) sustine ca nu e vorba de realizarea unei proiectari gresite si ca totul are drept cauza lucrarile realizate la sistemul de canalizare din jurul Teatrului National.

„Nu este vorba de greseala la proiectare, de asta va asigur. Locuind chiar in apropierea Teatrului National, va pot spune ca mai multe imobile au subsolurile inundate atunci cand ploua. Asta pentru ca, in ultima perioada, atat pe strada Dancu, cat si pe Agatha Barsescu, s-au facut lucrari de canalizare la reteaua publica, lucrari care nu au prevazut un sistem corect de evacuare a apei. Astfel, canalizarea s-a infundat si a dus la inundatia de la Opera”, s-a justificat aceasta. Cu toate acestea, surse din cadrul ONRI arata ca pentru cladirea TNI nu ar fi fost prevazute zone de evacuare a apei in cazul in care au loc ploi masive si, in consecinta, apa se aduna in subsolul de la ONRI. Gretos este ca, acum doua zile, inclusiv toaletele au refulat, iar cladirea a fost impanzita de fecale!

Citeste si : Inundatii in cartierele din Iasi in urma ploilor abundente
Comentarii
Adauga un comentariu