Local

Situatie grava pentru mii de profesori ieseni – VIDEO

Publicat: 02 mart. 2016
1

Liderul celui mai important sindicat din invatamantul preuniversitar iesean, profesorul Laviniu Lacusta, transmite un mesaj dur la adresa actualei conduceri a Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MENCS). Acesta reclama faptul ca institutia nu a prevazut in buget sumele aferente hotararilor judecatoresti care vizeaza dobanzile la sumele castigate in instanta pe legile 221, 330 si 285. Totul este legat de sumele aferente hotararilor judecatoresti, definitive si irevocabile, care vizeaza dobanzile la sumele castigate in instanta pe legile 221, 330 si 285, de catre Uniunea Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar (USLIP).

Citeste si: Proces fara precedent pentru angajatii din invatamant, castigat de USLIP Iasi – GALERIE FOTO, VIDEO

„Ar fi cazul ca Ministerul Educatiei sa vina cu instructiuni in ceea ce priveste calculul hotararilor judecatoresti care vizeaza dobanzile la sumele castigate in instanta (definitiv si irevocabil – n.r.) pe legile 221, 330 si 285. Problema este, insa, ca bugetul pe anul 2016 la nivel de Educatie nu prevede sume pentru plata hotararilor judecatoresti ramase in plata (pe trei ani – n.r.) pe legile 221, 330 si 285, orele suplimentare pentru invatatori, sporul de 15 la suta pentru bibliotecari si, nu in ultimul rand, plata dobanzilor aferente pe aceasta zona! Noi am facut deja o a treia adresa vineri, 5 februarie 2016, catre Ministerul Educatiei, prin care reclamam faptul ca exista o lipsa de transparenta si de comunicare de neinteles pentru o institutie care se pretinde a fi una serioasa. Doar aceste dobanzi insumeaza, in functie de vechimea si gradele didactice pe care le are fiecare angajat, de la cateva sute de lei si pana la cateva mii lei de persoana”, a sintetizat Lacusta, presedintele USLIP.
Comentarii
  • De ce nu vorbeste dl. Lacusta si despre situatia celor 50 de profesori de la Scoala Uricani, respectiv Cornesti din comuna Miroslava, care, dintr-o eroare umana, nu au primit nimic din sumele care le revin de drept incepand cu 2009? E vorba de zeci de milioane taiate de Guvernul Boc din salariu, care nu au mai fost recuperate!!!! Sau poate cunoaste d-na Amariei situatia?

Adauga un comentariu