Eveniment-Social

Situatie de criza la conducerea Inspectoratului Scolar din Iasi

Publicat: 18 mai 2015
1

@ Moment extrem de dificil si de delicat la nivelul conducerii Inspectoratului Scolar Judetean @ Totul este legat de situatia concursurilor destinate inspectorilor de specialitate din cadrul institutiei @ In acest context, prof. dr. Camelia Gavrila a comentat extrem de plastic si direct starea de fapt

Probleme extrem de delicate la nivelul conducerii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi. Acestea pleaca de la faptul ca, in contextul concursurilor nationale organizate de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice (MECS) pentru pozitiile de inspectori de specialitate, unele dintre acestea risca sa ramana neocupate. Este vorba de pozitii cheie si care vizeaza segmentul educational prescolar si primar.

Citeste si: EXCLUSIV! Demisii soc in conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Iasi – FOTO,VIDEO

„Este adevarat ca, la nivel de invatamant prescolar, nu s-au inscris persoane pentru ocuparea acestei pozitii extrem de importante la nivelul sistemului educational local. Totul din cauza faptului ca sunt foarte putine cadre didactice calificate ce ar fi putut candida la acest nivel, asta conform conditiilor prezentate de minister. Desigur, unii directori de gradinite ar fi avut aceasta calificare insa ar fi fost foarte greu pentru ele sa renunte la aceasta pozitie. In aceasta situatie, avand in vedere ca actualul inspector pe invatamant prescolar (Georgeta Beraru – n.r.) iese la pensie noi vom vacanta acest post, incepand cu anul scolar viitor. Este o prioritate manageriala, pentru noi ca inspectorat, zona invatamantului prescolar si primar”, a sintetizat prof. dr. Gavrila, sefa ISJ.

Citeste si: Camelia Gavrila: Maine imi voi depune dosarul pentru concursul de sef ISJ

De reamintit ca Inspectoratului Scolar a publicat toate detaliile referitoare la concursul organizat pentru ocuparea functiilor vacante de inspector scolar de specialitate. In total au fost depuse 23 dosare pe 26 posturi disponibile, din care 20 ale actualilor inspectori existenti deja in cadrul ISJ. Singurele nume noi sunt: Mihaela Tura – profesor la disciplina Fizica, Liliana Andrici la Biologie si Irina Prodan la disciplinele Geografie, respectiv Limba engleza. Dosarele acestora au trebuit sa contina, pe lânga cererea de înscriere, Curriculum Vitae (CV) redactat dupa modelul comun european, adeverinta conform careia candidatul nu a fost sanctionat disciplinar în anul scolar curent, certificat medical si certificatul de acordare a gradului didactic I în învatamânt sau a diplomei de doctor. Dupa data de 20 mai va incepe si concursul efectiv.

Citeste si: Un mare profesor iesean a fost umilit de Ministerul Educatiei – UPDATE
Adauga un comentariu