Eveniment-Social

Situatia manualelor scolare gratuite, la nivelul judetului Iasi

Publicat: 06 sept. 2016
1

Inca de luna aceasta, directorii unitatilor de invatamant preuniversitar din judetul Iasi sau reprezentantii acestora vor putea intra in posesia majoritatii manualelor scolare gratuite. Astfel, pachetele cu manualele scolare vor fi trimise de catre Ministerul Educatiei la Depozitul de Carte Scolara al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi, de unde pot fi ridicate de scoli. La nivelul intregului judet, sunt necesare peste 180.000 bucati.

Citeste si:  Inspectoratul Scolar a inceput sa adune manuale pentru elevii ieseni

„In privinta manualelor scolare, un lucru pozitiv de spus este ca pentru prima data vorbim de manuale gratuite si la clasele a XI-a si a XII-a, iar suma totala alocata pentru judetul Iasi este de un 1.300.000 lei, care acopera in totalitate necesarul. Data de sosire a acestor manuale este 5 octombrie, iar pana pe 10 octombrie speram sa ajunga la elevi. De asemenea, pentru clasele V-X, 55 la suta dintre acestea sunt noi, iar restul se refolosesc, la Matematica si Limba si literatura romana sunt noi la clasele V-VIII. Pentru clasele I-III sunt manuale, iar la clasa a IV-a, dupa ce a fost contestata licitatia la Matematica, pana undeva in luna octombrie speram sa fie rezolvata si aceasta problema. In privinta celorlalte manuale si a distribuirii lor, peste 98 la suta exista si vor ajunge la elevi astfel incat activitatea in primele zile de scoala sa se deruleze normal”, a precizat Camelia Gavrila, sefa Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ).

De manuale gratuite beneficiaza elevii de clasele I – XII. Potrivit legislatiei în vigoare, elevii si profesorii din învatamântul de stat si din învatamântul obligatoriu particular acreditat – autorizat beneficiaza de manuale scolare gratuite atât pentru învatamântul în Limba româna, cât si pentru cel în limbile minoritatilor nationale. Manualele scolare se elaboreaza si se evalueaza pe baza programelor scolare aprobate de Ministerul Educatiei care reglementeaza si elaborarea de manuale scolare alternative.

Citeste si:  Continua ridicarea manualelor scolare de la depozitul de pe Sararie – FOTO
Adauga un comentariu