Eveniment-Social

Situatia la zi a inscrierilor pentru Admiterea 2014 in universitatile de stat iesene

Publicat: 20 iul. 2014
1

@ Ieri s-a finalizat perioada de inscriere la Universitatea de Medicina @ Aici, concurenta este acerba @ De asemenea, astazi se va finaliza acest proces si la Universitatea Cuza @ In schimb, la Agronomie procesul se va derula pana pe 25 iulie, in timp ce la Politehnica inscrierea se va finaliza pe 31 iulie

Ieri, la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Grigore T. Popa s-a incheiat inscrierea la Admiterea 2014. Aici sunt scoase la concurs 1.783 de locuri (buget si taxa) si s-au inscris peste 3.000 de candidati. La unele specializari sunt si peste opt candidati pe loc. Astfel, la Medicina sunt aproximativ 1.200 de dosare, la Medicina dentara, in jur de 500. La Farmacie s-au înscris peste 350 de absolventi de liceu. De precizat ca miercuri, 23 iulie, este programat testul grila. In baza acestuia se va face triere celor care-si doresc sa urmeze cursurile la UMF. Afisarea rezultatelor va avea loc în maxim 48 de ore. Contestatiile se pot depune în termen de maxim 48 ore, începând cu data si ora afisarii rezultatelor, iar rezultatul acestora se comunica în cel mult 24 de ore dupa încheierea termenului de depunere a contestatiilor. Nota la test va conta in proportie de 75 la suta din media finala a admiterii.

Citeste si: Limba romana adusa in atentia publicului la Universitatea Cuza

Pe de alta parte, astazi, Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC) va incheia admiterea. Aici, pentru cele 3.415 locuri la buget, exista deja aproximativ 7.000 de candidati care si-au depus dosarele. Cele mai cautate facultati sunt: Economie si Administrarea Afacerilor cu aproximativ 1.400 dosare depuse, Psihologie si Stiinte ale Educatiei cu 954 dosare, Litere cu 907 si Drept cu 603. De asemenea, la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Ion Ionescu de la Brad si-au depus dosarele aproximativ 1.300 de absolventi ai claselor a XII-a.

Citeste si: Conferinta internationala la Iasi pentru doctoranzii in drept penal

Aici, la ciclul de studi pentru licenta sunt scoase la concurs 997 de locuri, din care 600 sunt cu finantare de la buget. Procesul se va incheia pe 25 iulie 2014, rezultatele urmând sa fie afisate în seara ultimei zile de înscriere. Este de remarcat faptul ca Facultatea de Medicina Veterinara a introdus un program de studiu în limba engleza. Datele la zi despre admiterea la USAMV pot fi consultate aici: http://www.uaiasi.ro/admitere/. Cele mai cautate facultati sunt Zootehnica unde sunt 398 de candidati si Agricultura cu 392 de candidati. De asemenea, la Universitatea Tehnica (UTI) Gheorghe Asachi situatia inscrierilor, dupa cinci zile, arata ca la studii de licenta si de masterat si-au depus dosarele peste 1.500 de tineri, cei mai multi alegand sa studieze la Facultatea de Automatica si Calculatoare (AC), Electronica si Telecomunicatii, Constructii sau Hidrotehnica. Situatia inscrierilor la zi poate fi analizata aici: http://www.tuiasi.ro/admitere.
Adauga un comentariu