Eveniment-Social

Situatia DRAMATICA a industriei de transport autohtona! Profituri URIASE obtinute de ASIGURATORI prin politele RCA

Publicat: 24 aug. 2016
1
Pragul RCA de la care asiguratorii obtin profit este de 1200 euro pe an pentru un camion si 1300 lei pe an pentru un taxi. Asiguratorii, impreuna cu ASF-ul aflat sub comanda Misu Negritoiu, au declansat in presa o noua campanie de dezinformare a cetatenilor, pentru a incerca in mod lamentabil, sa justifice majorarile de cost ale preturilor RCA aplicate transportatorilor, taximetristilor si celor 6 milioane de cetateni care asista neputinciosi la aceasta debandada a preturilor RCA, care cresc vertiginos, indiferent daca sunt inregistrate sau nu daune. In conditiile in care ASF refuza sistematic sa comunice un pret de referinta justificat pentru politele RCA, COTAR a efectuat aceste calcule, rezultatul fiind urmatorul:

La un cost al RCA-ului de 1200 euro/an la un camion, asiguratorii obtin profit!
La un cost al RCA-ului de 1300 lei/an la un taxi, asiguratorii obtin profit!

„Banii sunt scosi din Romania de catre aceste multinationale prin chirii supraevaluate, daune fictive, preturi de transfer si contracte de consultanta supradimensionate. De ce nu au fost verificate aceste transferuri externe, desi a fost sesizat in mod oficial ANAF de 9 luni de zile? Firmele de transport romanesti sunt sugrumate de catre acesti geambasi ai asigurarilor protejati de institutii romanesti care nu isi apara cetatenii si capitalul autohton”, a declarant Vasile Stefanescu, Presedinte COTAR.

Vezi si Au gasit solutia! Dupa ce pretul asigurarilor auto le-a scos par alb, cativa soferi din Iasi au luat o decizie radicala

 
In prezent, Romania are 136 000 de autovehicule de transport marfa si 60 000 de taxiuri si peste 6 miloane auto persoane fizice , captive intr-o piata RCA controlata de catre firme straine care, cel mai probabil, doresc sa falimenteze aceasta industrie cu capital romanesc, pentru a putea deschide calea firmelor de transport straine. Remarcabil este deasemenea, faptul ca atunci cand vine vorba de plata daunelor, firmele de asigurari intarzie in mod sistematic si ilegal 85% din despagubirile achitate sau achita doar partial, in 90% din cazuri, aceste daune sub materna supraveghere a Autoritatii de Supraveghere Financiara.  

Vezi si Mircea Manolache: „PMP si transportatorii autorizati din Romania cer scaderea pretului la politele RCA”

Ne intrebam cum este posibil ca reprezentantele auto straine care opereaza in Romania sa aibe tarife de manopera de patru ori mai mari decat unitatile service independente, iar firmele de asigurari sa achite aceste costuri fara niciun fel de problema? „Firmele de asigurari, impreuna cu arbitrul ghiftuit si complice – ASF, au acelasi interes comun: banii romanilor! Actualul Guvern si Parlamentul trebuie sa se trezeasca la realitate si sa inteleaga ca urmeaza a se confrunta cu miscari de protest fara precedent atat ale transportatorilor precum si a cetatenilor platitori de polite RCA. Reamintim Guvernului Ciolos ca a luat fiinta pe fondul unei nemultumiri generale si a unei drame nationale, dupa tragedia din Colectiv sa nu plece acasa tot dupa o nemultumire generala si a unei drame nationale numite RCA”, a conchis Vasile Stefanescu.Adauga un comentariu