International

Siria cere Natiunilor Unite sa previna orice agresiune

Publicat: 02 sept. 2013
1

Siria a cerut Natiunilor Unite sa incerce sa „previna orice agresiune” impotriva sa, a anuntat agentia de stat SANA luni, in conditiile in care SUA cantaresc o eventuala lovitura militara impotriva regimului de la Damasc.

Guvernul sirian cere secretarul general ONU sa isi asume responsabilitatile… si sa faca eforturi pentru a preveni orice agresiune impotriva Siriei”, a anuntat agentia, citand o scrisoare a reprezentantului sirian la ONU, Bashar al-Jaafari, scrie France24.

In scrisoare, ONU este solicitata sa caute o „solutie politica pasnica la criza” din Siria, unde peste 100.000 de persoane au fost ucise de la inceputul violentelor.

Presedintele american Barack Obama a anuntat, vineri,ca va solicita acordul Congresului pentru a declansa lovituri militare impotriva Siriei, ca raspuns la atacul chimic din Damasc din 21 august, soldat cu 1.429 de morti, din care peste 400 de copii.

„Guvernul sirian repeta ca nu a folosit niciodata arme chimice”, scrie Jaafari ONU.

La randul sau, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a precizat, tot luni, ca actiunea militara impotriva Damascului va amana sansele unei conferinte de pace „o perioada foarte lunga, daca nu pentru totdeauna”.
Adauga un comentariu