Sport

Siretul Lespezi este noua campioana a judetului Iasi. Doar doua puncte pierdute în 24 de meciuri! FOTO

Publicat: 17 mai 2016

Dupa mai multi ani de dominatie a Rapidului din Dumesti, liga a IV-a din judetul Iasi pare sa intre în „era” Lespezi. Siretul Lespezi, echipa pregatita de Tiberiu Beceru, fost mijlocas al Politehnicii Iasi, nu a avut rivala în acest sezon si a cucerit titlul de campioana de o maniera entuziasmanta, cu patru etape înainte de final.

Duminica, Siretul si-a asigurat matematic titlul de campioana a ligii a IV-a în judetul Iasi, dupa victoria categorica obtinuta pe propriul teren, 9-0 (5-0) cu Olimpia Popricani. Pentru noua campioana a Iasului au marcat Catalin Toma (3), Andrei Dandu (2), Petrut Toader, Bogdan Valeanu, Marius Davidoaia si Florin Ursuleasa.

La finalul partidei, jucatorii, antrenorii si ceilalti membri ai staff-ului echipei Siretul Lespezi au primit tricourile de campioni, medaliile si un impunator trofeu din partea Asociatiei Judetene de Fotbal (AJF) Iasi, premierea fiind facuta de vicepresedintele AJF, Valerica Lungu, cel care a fost si observator al acestei întâlniri. Echipa lui Tiberiu Beceru a dominat clar acest sezon si s-a impus pe merit, dovada stând parcursul aproape perfect de pâna acum: 23 de victorii si o singura remiza în cele 24 de meciuri disputate.

Interesant este faptul ca singura echipa care a reusit sa obtina puncte în fata campioanei în acest sezon este chiar Olimpia Popricani, în meciul tur (scor 0-0). Succesul din acest sezon este primul din palmaresul echipei Siretul Lespezi, titlul obtinut venind dupa doua locuri 3 consecutive (2014 si 2015).

Calificati si în semifinalele Cupei României

Extrem de fericit pentru acest prim titlu, antrenorul Tiberiu Beceru spera sa încheie sezonul cu alte doua performante, câstigarea Cupei României si promovarea în liga a III-a. „A fost o sarbatoare pentru întreaga comuna si ne bucuram pentru aceasta performanta. Aproximativ 300 de spectatori au fost prezenti la meci si s-au bucurat alaturi de noi pentru câstigarea campionatului. Îi multumesc domnului primar Ionut Lazar pentru sustinere, nu este deloc usor sa tii o echipa si sa câstigi campionatul de o asemenea maniera. Le multumesc si baietilor, care au facut un campionat de exceptie. Am sarbatorit acest trofeu, dar pentru noi sezonul înca nu s-a încheiat. Suntem calificati în semifinalele Cupei României si ne dorim foarte mult sa realizam eventul. De asemenea, ne vom pregati foarte bine pentru barajul de promovare în liga a III-a si sper sa reusim aceasta performanta”, a declarat Tiberiu Beceru. În clasament, pe primul loc se afla Siretul Lespezi, cu 70 de puncte (24 de meciuri), Unirea Mircesti ocupa locul secund, cu 53 de puncte (24 meciuri), iar Venus Butea completeaza podiumul, cu 51 de puncte (25 meciuri).

Doar doua puncte pierdute în 24 de meciuri!

Ascensiunea echipei din Lespezi a început în finalul sezonului trecut, mai exact de la venirea pe banca tehnica a lui Tiberiu Beceru. Venit de la Viitorul Tg. Frumos, acesta a preluat echipa pe locul 9 si a dus-o pâna pe locul 3 în campionatul trecut. Echipa a continuat în acest sezon evolutiile bune din finalul stagiunii trecute, iar rezultatele se vad în linia de clasament. În cele 24 meciuri disputate, Siretul a pierdut doar doua puncte, în remiza de la Popricani înregistrata în luna octombrie a anului trecut, scor 0-0.

„A fost doar un accident atunci. Chiar daca ne-au lipsit multi juctori, am fi putut câstiga. Am ratat foarte multe ocazii, între care si un penalty. Meciul s-a jucat într-o miercuri si cinci dintre titulari nu au putut veni la meci, deoarece sunt pompieri si nu au putut pleca de la locul de munca”, îsi aminteste antrenorul Tibi Beceru.

Acesta spune ca îsi doreste promovarea în liga a III-a, dar totul va depinde de oficialitatile din comuna: „Noi vrem sa promovam, ar fi extraordinar. Meritam acest lucru, am demonstrat în teren ca suntem cea mai buna echipa. Ramâne de vazut ce vor decide oficialitatile din comuna”, a adaugat Beceru.

Jucatorii nu se antreneaza, vin direct la meci

Din lipsa de timp, echipa nu face antrenamente în cursul saptamânii. Jucatorii se reunesc doar la meciuri. Chiar si asa, cei de la Lespezi domina categoric seria. Pentru a compensa oarecum acest handicap al lipsei de pregatire, Tibi Beceru a decis în iarna sa efectueze împreuna cu jucatorii un stagiu centralizat. „Am facut un cantonament si am jucat mai multe meciuri amicale cu echipe bune. Evolutiile noastre au fost bune, chiar am fost felicitati de antreorii unor echipe cu care am jucat”, spune antrenorul.

Fara salariu, doar prima de victorie dupa meci

Jucatorii de la Lespezi nu au salarii, ci doar prime de victorii. Pâna la urma, fiind amatori, baietii vin de placere la meci. Se destind, câstiga meciul, îsi iau prima de victorie. La final, beau câte o bere, mai schimba o vorba. E un moment pe care ei îl asteapta dupa o saptamâna de munca. Jucatorii au locuri de munca diverse. 5 sunt pompieri, doi sunt profesori, unul agent de paza. Mai sunt care au câte o mica afacere. Pe teren, însa, toti sunt egali si asculta de sfatul antrenorului. „Abia asteptam sa ne întâlnim la meciuri. Ne întelegem bine si cu domnul primar Ionut Lazar, caruia îi multumim pentru eforturile pe care le depune pentru a ne sustine”, spune tehnicianul.
 
Jucatori cu experienta la nivelul ligii a II-a

Dintre jucatori, cel mai experimentat este chiar antrenorul-jucator Tiberiu Beceru. Acesta a jucat doi ani în Liga I cu Politehnica Iasi si 8 ani în liga a doua, la Laminorul Roman si FCM Bacau. La Politehnica Iasi i-a avut ca antrenori pe Vasile Simionas si Ionut Popa, iar coechipieri, între altii, pe Bogdan Onut, Ionut Bâlba, Milos Bogdanovic, Dorel Bernard, Danut Mitruc. În 2006 s-a retras de la Poli, la doi ani dupa promovarea în Liga I, iar de atunci a continuat sa joace la nivelul ligilor inferioare.

„Timp de patru ani am jucat la Viitorul Tg. Frumos. În urma cu trei ani, la baraj am pierdut în fata Bucovinei Pojorâta. A fost 1-1 dupa 90 de minute, dar am pierdut în prelungiri. Atunci a promovat Pojorâta în Liga a III-a”, îsi aminteste Beceru.

Alti jucatori cu experienta din lot sunt Ovidiu Chelaru (fost la Petrolul Moinesti, Câmpulung Moldovenesc si CFR Pascani), Radu Dan (fost capitan timp de aproape zece ani la CFR Pascani), Ciprian Bucovanu (fost la Laminorul Roman în liga a doua si la CFR Pascani), Daniel Curca.

Lotul echipei Siretul Lespezi în acest sezon: Curca Daniel, Tudosca Vasile, Nour Bogdan – portari; Ursuleasa Florin, Neculau Daniel, Darea Andrei, Chelaru Ovidiu, Cojocaru stefan, Radu Daniel – fundasi; Davidoaia Marius, Bucovanu Ciprian, Atanasoaie Alexandru, Rusu Bogdan, Melinte Razvan, Carja Vasilica, Toma Catalin, Slabu Marius, Toader Petrica – mijlocasi; Acatrinei Catalin, Dandu Andrei, Valeanu Bogdan, Moisa Fernando – atacanti. Antrenor-jucator: Beceru Tiberiu.
Adauga un comentariu