International

Sinistru: Prunci sacrificati in ziua alegerilor prezidentiale, ca sa poarte noroc

Publicat: 29 feb. 2016
1

Intr-o tara democratica, presedintele, aflat de 30 de ani la putere, a mai castigat un mandat. In ziua alegerilor a blocat Internetul, a oprit electricitatea si si-a arestat oponentul. Acum, insa, a iesit la iveala o practica de-a dreptul sinistra din ziua scrutinului prezidential.

Reprezentantii ONG-ului Kyampisi Childcare Ministries au descoperit ca, in contextul alegerilor, mai multi copii au fost sacrificati in Uganda, pentru „a aduce noroc„, relateaza Daily Mail.

„Unii oameni din aceasta tara africana sunt de parere ca sangele pruncilor sacrificati aduce bogatie si putere”, a precizat Shelin Kasozi, de la KCM. Acesta a tras si un semnal de alarma: in luna februarie, au fost descoperite sase cazuri de mutilare si sacrificare a unor copii in astfel de ritualuri. Desi suspectii au fost prinsi, cazurile nu au fost inca judecate.

Pe 18 februarie au fost organizate in Uganda alegeri prezidentiale, locale si parlamentare. Autoritatile au confirmat disparitia unor copii in perioada campaniei electorale, insa nu si sacrificiile.

Moses Bingoa, un oficial din Ministerul de Interne, a admis si ca, in 2015, sapte copii si sase adulti au fost victimele unor asemenea ritualuri.

Presedintele ugandez Yoweri Museveni, care se afla la putere de 30 de ani, a castigat inca un mandat in fruntea tarii. Museveni devine astfel unui dintre cei mai longevivi lideri, cu un mandat de 35 de ani.

Alegerile nu au fost lipsite de incidente. Ba chiar, in ziua votului, Yoweri Museveni a dat ordin sa fie blocate retelele sociale, pentru ca „oamenii sa nu minta”. Cum ugandezi au gasit totusi o solutie – au folosit Virtual Private Network, o retea virtuala privata (VPN) pentru a pacali restrictiile – presedintele a dat ordin sa fie intrerupta… electricitatea pentru cateva ore.

Ba, mai mult, Kizza Besigye, doctorul de la un moment dat al presedintelui si principalul sau contracandidat, a fost retinut de politie in ziua votului. In plus, doi oameni din staff-ul sau de campanie au murit in ciocnirile cu politia din ziua alegerilor.
Adauga un comentariu