Eveniment-Social

Sindicalistii ieseni solicita gratuitati la RATP pentru profesori

Publicat: 27 apr. 2012
1

@ Intr-o adresa pe care o va trimite atat Primariei, cat si Consiliului Local, Uniunea Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar Iasi cere ca membrii de sindicat sa circule gratuit, timp de 27 luni, cu mijloacele de transport in comun ale RATP

Intr-o adresa pe care o va trimite atat Primariei Iasi, cat si Consiliului Local (CL), Uniunea Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar (USLIP) Iasi solicita ca cei aproximativ 4.000 de angajati ai sistemului de invatamant preuniversitar, membri de sindicat, dintr-un total de 10.000 la nivel de judet, sa aiba transport gratuit timp de 27 luni pe mijloacele Regiei Autonome de Transport Public (RATP). Motivul il constituie datoria de 2.500 de lei, reprezentand contravaloarea tichetelor cadou neprimite, ce ar trebui sa fie recuperata de fiecare angajat din invatamant de la municipalitate. „Suma de 2.500 de lei ar trebui recuperata pentru fiecare angajat din sistemul de invatamant preuniversitar iesean de la primarie. Astfel, ne-am dori, pentru cei aproximativ 4.000 de membri ai sindicatului nostru, un liber pentru o perioada de 27 luni. Pe de alta parte, noi am incercat saptamanal, in ultimele patru luni, o intrevedere cu reprezentantii administratiei publice locale, dar eforturile noastre s-au lovit de lipsa dumnealor de disponibilitate. In acest sens, rugam Consiliul Local sa supuna dezbaterii, la proxima sedinta, aceasta solicitare si sa gaseasca o solutie in spiritul respectarii hotararilor judecatoresti si a principiilor statutului de drept”, a declarat Laviniu Lacusta, presedintele USLIP.
Tocmai in acest condext, sindicalistii arata ca in comune precum Popricani sau Ciurea, alaturi de Consiliul Judetean (CJ) – pentru scolile speciale din municipiul Iasi, s-a inteles respectarea hotararilor judecatoresti si achitarea in totalitate a sumelor aferente tichetelor cadou pentru cadrele didactice.
Adauga un comentariu