Eveniment-Social

Sindicalistii din sanatate cer spor de 50% pentru oncologie

Publicat: 16 mart. 2015
1

Reprezentantii salariatilor din sistemul sanitar au propus majorarea sporului pentru oncologie la 50%. In prezent, personalul medical care isi desfasoara activitatea la Institutul Regional de Oncologie din Iasi, dar si la Clinica de oncologie pediatrica primesc un spor de 15%. In sistemul medical se acorda sporuri de suta la suta pentru personalul care lucreaza cu pacientii bolnavi de SIDA si TBC. Personalul de la psihiatrie, din unitatile de primire urgente, anestezie si terapie intensiva primeste un spor de 75%, iar pentru angajatii din blocul operator se aplica un spor de 50%. Din 2010, reprezentantii Sindicatului Sanitas au cerut cu insistenta elaborarea unui nou regulament de sporuri, dar problema nu a fost rezolvata.

„Poate ca aceste sporuri par mari, dar avand in vedere ca se aplica la salariul de 687 lei pentru o infirmiera si la 1200 lei pentru o asistenta medicala, vechile salarii de incadrare, sumele de bani pe care le primesc salariatii nu sunt mari. Mai mult, se opereaza in continuare cu doua salarii de baza, ceea ce este o alta problema grava care nu a fost rezolvata. Am cerut un spor de 50% pentru oncologie, pentru ca angajatii lucreaza intr-un mediu toxic si se supun unori riscuri. La oncologie este un spor de 15% la fel ca majoritatea specialitatilor. Ni s-a promis ca in doua-trei saptamani propunerea noastra va fi supusa dezbaterii publice. Au trecut deja doua saptamani de cand am discutat si inca nu au publicat nimic”, a declarat Iulian Cozianu, vicepresedintele Sanitas Iasi.
Comentarii
  • Nerusinare la maxim. Oncologia este „stat in stat”, interneaza numai ce vor ei, nu trateaza urgentele oncologice si le trimit la Sf Spiridon, nu fac nici garzi, nu au nici conditii grele de munca. Pentru ce ar merita banii astia?

  • mai bine sa aflati de ce sunt scoase la concurs posturi cu jumatati de norma si pentru cine anume ????? doamna directoare ne poate spune ?????

  • sporuri ar trb sa primeasca si cl 2 medicala unde se afla paturi de neuro.,toxicologie,ATI…LA EI DE CE NU SE GANDESTE NIMENI?oare nu se stie volumul de munca si conditiile la care sunt supusi cei ce lucreaza acolo???

Adauga un comentariu