Actualitate

Simone Tempestini poate deveni sambata campion national: „Cotnari Rally Iasi este raliul meu preferat” FOTO, VIDEO

Publicat: 07 sept. 2016

A inceput cel mai important eveniment automobilistic din Romania in anul 2016. Cotnari Rally Iasi va avea loc în perioada 8-10 septembrie. 61 de echipaje s-au inscris deja la startul competitiei organizate de Asociatia Sportiva XS Motorsport, în colaborare cu Primaria Municipiului Iasi si Compania Cotnari. Noua probe speciale, dintre care 5 distincte, va avea concursul în acest an.

Cotnari Rally Iasi 2016 va începe astazi, cu Proba SuperSpeciala Rapa Galbena. Pe langa parcurgerea traseului amenajat în amfiteatrul istoric, echipajele vor goni, la fel ca la editia din 2015, prin Pasajul Mihai Eminescu si pe Bulevardul Independentei.

Ziua a doua a întrecerii va cuprinde 4 probe speciale, adica câte doua treceri pe Cioca Boca si Madarjac. În a treia zi, sâmbata, caravana revine în apropierea orasului, în zona Bucium. Acolo se afla probele Paun si Dobrovat, care vor fi traversate de cate doua ori, avand doua puncte de maxima spectaculozitate la saritorile artificiale, special amenajate pe proba Dobrovat (Power Stage), una în apropierea startului din localitatea Dobrovat, loc unde va fi amenajat si un punct de alimentatie publica, cu gratare, bauturi, mancare facuta la ceaun, iar la capatul celalalt, pe raza comunei Ciurea (sat Slobozia), unde autoritatile locale va asteapta cu o petrecere campeneasca, cu muzica live si puncte de alimentatie publica pe parcursul întregii zile. Tot aici se va desfasura ceremonia de premiere a celor mai rapizi piloti pe ultima trecere pe aceasta proba.

Sosirea festiva si festivitatea de premiere vor avea loc pe pietonalul Stefan cel Mare si Sfânt, în fata Primariei Municipiului Iasi. Toate informatiile despre competitie, precum si concursuri pentru fani pot fi gasite pe site-ul oficial raliul-iasului.ro si pe pagina de facebook Cotnari Rally – Iasi.

COTNARI Rally – Iasi este organizat de XS Motorsport (manager Dan Codreanu) in parteneriat cu Compania Cotnari – Sponsor Principal, Primaria Municipiului Iasi, Hotel International, Ford Iasi – ATI Motors Holding, cu sprijinul Directiei Silvice Iasi, Inspectoratul Judetean de Politie, Inspectoratul Judetean de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, Serviciul de Ambulanta, Consiliul Judetean, Prefectura Judetului Iasi.

COTNARI Rally – Iasi este a saptea etapa a Campionatului National de Raliuri DUNLOP, organizat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv.

Principalele declaratii din cadrul conferintei de presa de ieri:

Simone Tempestini, pilot: „Sunt foarte fericit ca sunt din nou la Iasi. Pentru mine, acesta este raliul meu preferat. M-am simtit tot timpul aici foarte bine si aici am cucerit primul meu titlu de campion national. Aici sunt probe foarte frumoase, imi plac si sper sa reusim sa repetam performanta de anul trecut. Obiectivul nostru este sa terminam si in acest an pe prima pozitie. Cu siguranta va fi greu, pentru ca vom avea o concurenta acerba. La Iasi este tot timpul o atmosfera frumoasa. Noi vom face spectacol. Asteptam cat mai multi spectatori atat la Rapa Galbena, cat si pe restul probelor”.

Manuel Mihalache, pilot: „Imi face foarte mare placere sa vin la Iasi. Anul acest sper sa mergem destul de repede, avem si o pauza destul de lunga in campionat, dar nu am putut lipsi de la acest Raliu. Este unul mult modernizat, care atrage foarte multi piloti. Avem o saritura foarte lunga si sper sa trecem cu bine si cat mai spectaculos peste ea”.

Janos Soos, copilot: Suntem foarte bucurosi ca dupa Raliul Brasovului am putut fi prezenti la Iasi. Din pacate avem o buna perioada in care nu am stat in masinile de curse. Am venit aici sa fim rapizi, fara niciun fel de presiune”.

Razvan Nechifor, pilot: „Este o presiune in plus, faptul ca ne dam acasa. Nu ne va opri ins a asta sa facem un raliu bun aici, la noi acasa. Avem asteptari mari. Sper sa facem o imagine cat mai buna pe plan local, unde nu suntem foarte cunoscuti. Astept ca la finalul anului sa avem o sansa mai buna la recunoasterea pe plan local”.

Alexandru Rusu, copilot: „Anul acesta am schimbat materialul de concurs, avem acum o Skoda Octavia. Imi doresc si eu sa scoatem un rezultat bun, la noi acasa, la Cotnari Rally Iasi”.

Norris Mageanu, presedinte Federatia Romana de Automobilism Sportiv: „Ce astept eu de la Cotnari Rally Iasi? Astept, ceea ce voi organizatorii ne-ati obisnuit in ultimii ani. O etapa cu organizare de top, cu multe surprize pregatite. Sunt foarte bucuros de concurenta de la start: 61 de concurenti, dintre care 51 in Campionatul National si 10 in Rally 2. Inca o data Iasul si Raliul Iasului dovedesc ca sunt in top. Simone Tempestini s-a obisnut sa castige la Iasi. Concurenta este acerba, sunt piloti de top si vom avea o intrecere pe cinste la Iasi. Raliul Iasului marcheaza pe langa interesul organizatoric, pe langa frumusetea orasului si foarte multe lupte extrem de interesante la toate categoriile. De aceea suntem cu totii prezenti la Iasi, pregatiti sa participam la acest eveniment”

Dan Codreanu, manager Cotnari Rally Iasi: „Suntem fericiti ca avem o concurenta atat de mare la startul Cotnari Rally Iasi. Secretul faptului ca am devenit campioni nationali la organizare in ultimii doi ani este unul singur: echipa – oameni buni care isi fac fiecare treaba cu multa daruire si mult profesionalism. Am preluat raliul de la un bun profesor acum trei ani, Lucian Filip, noi am dzvoltat acest proiect. Noi dorim sa oferim spectacol in primul rand pentru spectatori. Trebuie sa aducem cat mai multa lume langa noi, mai ales ca in aceasta parte de tara nu am avut o traditie in acest sens. Vreau sa multumesc partenerilor nostri, companiei Cotnari, Primariei Iasi, minunatei gazde Hotel International si tuturor celor care ne-au sustinut la acest eveniment.”

Program COTNARI Rally Iasi 2016

Joi, 8 septembrie 2016
Shakedown (Pietrarie), 13:00-16:30
Circulatia se inchide, 11:30 – 16:30
SS1 COTNARI Rally Show – Superspeciala Râpa Galbena, 20:10
Circulatia se închide, 18:00 – 23:00

Vineri, 9 septembrie 2016
PS 2. Blanc Cotnari (Ciocaboca)
START primul concurent, 10:26
Circulatia se inchide, 09:00 – 17:00
PS 3. Chateau Cotnari (Madârjac)
START primul concurrent, 11:34
Circulatia se inchide, 10:00 – 18:00
PS 4. Blanc Cotnari (Ciocaboca)
START primul concurrent, 14:37
Circulatia se inchide, 09:00 – 17:00
PS 5. Chateau Cotnari (Madarjac)
START primul concurrent, 15:45
Circulatia se inchide, 10:00 – 18:00

Sambata, 10 septembrie 2016
PS 6. Grasa de Cotnari (Paun)
START primul concurent, 10:21
Circulatia se inchide, 08:50 – 15:30
PS 7. Frâncusa Cotnari (Dobrovat)
START primul concurent, 11:04
Circulatia se inchide, 09:30 – 12:50
PS 8. Grasa de Cotnari (Paun)
START primul concurent, 13:22
Circulatia se inchide, 08:50 – 15:30
PS 9. Frâncusa Cotnari (Dobrovat)
START primul concurent, 14:05
Circulatia se inchide, 13:05 – 16:00
SOSIRE FESTIVA (Parc Închis)
SOSIRE FESTIVA, APROX. 15:30
FESTIVITATEA DE PREMIERE (Palas)
SOSIRE FESTIVA, APROX. 15:30

Informatii utile pentru spectatori

Organizatorii si Primaria Municipiului Iasi va asigura transport gratuit spre doua locatii ale probei PS 7,9 Frâncusa COTNARI (Dobrovat):

Sâmbata, 10 Septembrie 2016
Ore de plecare : 09:00 si 12:00
Retur la ora 18:00
Plecare din fata Palatului Culturii Iasi
Probele speciale se închid traficului auto cu o ora si jumatate inaintea primei masini de concurs.
Circulatia se deschide dupa trecerea unei masini oficiale, care trece tot timpul dupa ultimul concurent
Adauga un comentariu