National

Sima vorbeste despre amenintarile primite

Publicat: 14 oct. 2012
1
Cristian Sima sustine, intr-un interviu acordat jurnalistului Radu Soviani pentru Realitatea TV, ca i s-a cerut sa vanda Hotnews cu amenintarea ca va imparti o celula in inchisoare cu presedintele Basescu si ca nu ar mai fi cautat acum de nimeni daca nu ar fi relatat discutiile cu Hrebenciuc si Predoiu, deoarece „lucrurile astea trebuie facute in culise”
El afirma ca a primit amenintari prin telefon, de pe numere ascunse, pentru a vinde participatia detinuta la Hotnews.
„Tot felul de telefoane de amenintare, de la stilul «O sa citesti Hotnews cu Basescu intr-o celula si o sa ti se taie wireless-ul» si alte glume de stilul asta, la tot felul de ore din zi si din noapte, de pe tot felul de numere ascunse, cartele si asa mai departe, ca nu e bine ce fac si ca voi avea de suferit pe chestia asta.

E adevarat ca, daca as fi nimerit cu bursa, as fi avut mai multi bani, nu mai putin de 4 milioane, si pesemne continuam lupta. Dar acum sunt convins ca pana la urma tot ma doborau, daca eu nu faceam chestia, asta tot ma doborau. Eu nu am niste resurse financiare enorme, nu am zeci de milioane ascunse. Activele astea le am din alte afaceri care s-au incheiat foarte bine”, a afirmat Sima, intr-un interviu difuzat IN EXCLUSIVITATE de Realitatea TV.

Pe data de 24 septembrie Sima a vandut pachetul de actiuni de 9% pe care il mai detinea la firma Media Bit Software SRL din Bucuresti, care opereaza site-ul de stiri hotnews.ro. Cel care a cumparat este Razvan Corneteanu, fost director al Adevarul Holding.
Brokerul a mai spus ca s-a intalnit de trei ori cu presedintele Traian Basescu, odata in timpul referendumului.
„Nu l-am sfatuit niciodata (pe presedintele Traian Basescu – n.r.). L-am vazut de trei ori in viata mea, de doua ori am dat mana in mod protocolar si o singura data l-am vazut tete-a-tete in studiorile de la Hotnews, cand dadea interviu in timpul referendumului. Atunci mi-am permis, desi toata lumea era acolo destul de timorata, si am spus: eu stiti ce as face? Exact ce a facut de Gaulle in Algeria. As spune Je vous est compris! (V-am inteles – n.r.). Si m-a intrebat: Adica? Adica va duceti la toti si le spuneti: v-am inteles, nu mai ma vreti, nu veniti la vot pentru ca normal, eu sa ma intorc la Cotroceni sa se calmeze situatia, iar a doua zi imi dau demisia si eu insumi, presedinte in functie si ales, voi organiza alegeri”, a afirmat Sima.
El a spus insa ca nu se astepta ca presedintele sa ii urmeze sfatul.
Brokerul afirma totodata ca daca ar vorbi mai putin si nu ar fi relatat discutiile avute cu Hrebenciuc si Predoiu, in prezent nu l-ar mai cauta nimeni.
„Eu vorbesc prea mult. Ca daca as vorbi putin, daca nu as fi relatat discutiile cu Hrebenciuc si cu Predoiu, pesemne ca azi nu m-ar mai cauta nimeni. Totul era bine, atat timp cat nu spui. Lucrurile astea trebuie facute in culise„, a adaugat Sima.
Pana vineri, cand a trimis trei scrisori presei, Sima nu mai putuse fi contactat de la 1 octombrie.
Sima a sustinut vineri seara intr-o emisiune TV, unde a intrat in direct, ca este in Reykjavik (Islanda) si ca a plecat de frica din tara, intrucat i s-ar fi cerut sa isi cedeze toate activele pe care le are dupa ce a pierdut banii clientilor sai.
Sursa: realitatea.roAdauga un comentariu