Local

Sima a golit buzunarele afaceristilor din Iasi

Publicat: 12 oct. 2012
1

Una dintre celebritatile care se regasesc pe lista celor care risca sa nu mai recupereze banii din investitiile facute cu ajutorul brokerului Cristian Sima este si Irina Schrotter. Creatoarea de moda a inceput colaborarile cu fostul sef al Bursei din Sibiu in urma cu 3 ani, fara sa banuiasca faptul ca actiunile pe care le avea in diverse investitii mobiliare ar putea fi pierdute. Astfel, suma pe care aceasta a investit-o ar putea fi de cateva sute de mii de euro, chiar milioane. Contactata telefonic de catre reporterii BUNA ZIUA IASI, celebra creatoare nu a dorit sa spuna cati bani a pierdut. „Am dat suficiente declaratii, este o suma confidentiala pe care nu vreau sa o comunic”, a declarat Irina Schrotter. Printre cei care l-au cunoscut pe broker se numara si presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri Iasi 2003, Gheorghe Plesu. Acesta sustine ca cele intamplate au compromis piata de capital din Romania. „El lucra la Bucuresti, l-am cunoscut si am lucrat impreuna. Nu stiu cum s-a intamplat, lasa la toata lumea impresia unui om serios, era de foarte multa vreme pe piata de capital. Problema e daca sunt banii, dar de disparut cu ei nu pot sa spun daca asa e. Probabil putea sa lucreze cu conturile fara sa ceara aprobarea clientilor. Nu cred ca cei pagubiti isi vor recupera banii, iar piata de capital din Romania s-a compromis inca o data. Am inteles ca divortase, avea probleme personale, iar suma cu care plecase se spune ca era de 70 de milioane de euro. Cred ca sunt si din Iasi care au investit sume de ordinul milioanelor de euro. E posibil ca si Irina Schrotter sa fi pus banii astia”, a declarat Gheorghe Plesu. Brokerul Cristian Sima a disparut in urma cu 10 zile din tara cu banii clientilor, o suma uriasa care se ridica la zeci  de milioane de euro.
Comentarii
  • „Primesc amenintari de cand a inceputul referendumul pentru suspendarea presedintelui” Nene, spune clar, amenintari ca SA DAI sau ca SA NU DAI bani…pe care apoi sa-i pierzi! Ce incepe cu „H”?

  • Sa intors dumnezeu cu fata spre Irina ???? Mult isi mai bate joc de angajati. Alo protectia angajatului unde E ? stiti cat muncesc fetele la societatea Irinucai ??? stiti ce norme au pentru lucrari ??? stiti ce salarii au pentru munca ce consta in timp exagerat si norme prost platite ??? nu stiti d-lor nimic PROTECTIE deloc Luati cascavalul la controale si o declarati ( voi presa ) mare om de afaceri Dumnezeu sa o ajute dupa inima

Adauga un comentariu