Magazin

Sigur nu stiai asta! Beneficiile ascunse ale BANANELOR

Publicat: 24 oct. 2015
1

Bananele sunt o minune pentru sanatate, spun specialistii! Un singur fruct asigura energia pentru 45 de minute de exercitiu fizic

Iata cateva dintre beneficiile acestora asupra organismului nostru:

Bananele ajuta in caz de depresie: Persoanele care sufera de depresie se simt mai bine dupa ce mananca banane. Aceasta se explica pentru ca acestea contin triptopfan (unul dintre cei opt aminoacizi esentiali), aminoacid pe care corpul il transforma in serotonina, hormon care te ajuta sa te relaxezi, iti imbunatateste starea de bine si in general te ajuta sa fii mai fericit.

Sanatatea inimii: O banana contine 467 miligrame de potasiu, care ofera protectie puternica pentru sistemul cardiovascular. Consumul regulat de fructe pline de potasiu ajuta la protectia impotriva hipertensiunii arteriale, ateroscleroza si a accidentului vascular cerebral.

Anemie: Acestea contin un nivel crescut de fier care stimuleaza productia de hemoglobina in sange si ajuta la ameliorarea anemiei.

Oase: Desi bananele nu contin cantitati mari de calciu, ele furnizeaza organismului o abundenta de fructo-oligo-zaharide, substante prebiotice (care incurajeaza probioticele, bacterii prietenoase din sistemul digestiv). Fructo-oligo-zaharidele fermenta in tubul digestiv, aceasta contribuie la consolidarea capacitatii organismului de a absorbi calciul.

Protectia impotriva HIV: Jurnalul de Biologie Chimica din martie 2010 a publicat un studiu care a demonstrat potentialul de vindecare a BanLec, o proteina lectina din banane. Cercetatorii au descoperit ca aceasta proteina care se leaga de zaharuri se poate lega, de asemenea, de celulele infectate HIV, le invaluie si previne activitatea lor de replicare si de transport.

Constipatie: Sunt bogate in fibre, iar includerea lor in dieta noastra ne ajuta sa mentinem un tranzit intestinal bun.
Adauga un comentariu