National

Sida, ginerele lui Traian Basescu, s-a intalnit cu Bercea Mondial inainte ca interlopul sa intre in inchisoare

Publicat: 29 sept. 2014
1

Ginerele lui Traian Basescu, Bogdan Ionescu, cunoscut ca si Sida, s-a intalnit cu Bercea Mondial inainte ca intelopul sa intre in inchisoare. Avocatul interlopului, Pavel Abraham, a declarat la Antena 3 ca Bercea Mondial s-a intalnit cu Bogdan Ionescu la Gara de Nord si ca ginerele lui Basescu a fost paravanul prin care interlopul plasa sacii cu bani spre persoane influente, care sa-i asigure protectia.

De altfel, se pare ca motivul intalnirii dintre interlop si Bogdan Ionescu a fost incercarea lui Sandu Anghel de a se apropia de presedintele Romaniei. Intrebat daca la acea intalnire de la Gara de Nord a existat un sac de bani dat lui Bogdan Ionescu, Pavel Abraham a raspuns: “El sustine ca a existat o asemenea intalnire cu un asemenea mobil. Spunea de asemenea cum Mircea Basescu… despre afacerile din port cu sustrageri de petrol si fier vechi. Cu incalcarea legii, banii aia stransi se duceau intr-o anumita directie”.

Citeste si Basescu, tun de 4,5 milioane de euro de la stat

Saptamana trecuta, Bercea Mondial a sustinut ca “saci cu euro” au ajuns in Portul Constanta si ca dosarul in care este acuzat de dare de mita este facut tocmai pentru a nu vorbi despre acest lucru: “Asta-i un santaj al lui Basescu sa nu fac denuntul, sacii de euro care mergeau in port la Constanta. Mi-a astupat gura cu dosarul asta”.

Citeste si Traian Basescu, epopeea imobiliara din 1980 si pana in prezent

De asemenea, Bercea Mondial a facut trimiteri directe la presedintele Traian Basescu, la membri ai PDL, dar si la alte doua persoane extrem de importante din Romania. “A facut trimiteri directe la presedintele Romaniei, la o serie de functionari publici din PDL”, a declarat Pavel Abraham saptamana trecuta.

Citeste si RAPORT: Nava Crisana, comandata de Mircea Basescu, a fost reparata cu costuri umflate si

De asemenea, potrivit lui Abraham, Sandu Anghel a facut trimiteri la “o vizita la Craiova”, facuta de Traian Basescu ocazie cu care presedintele s-ar fi intalnit cu Bercea, precum si la “o intalnire la Gara de Nord cu anumite persoane”. In plus, inculpatul a facut trimitere “inclusiv la o persoana din anturajul foarte apropiat” al presedintelui, alta decat Mircea Basescu. Pavel Abraham a tinut atunci sa precizeze ca Sandu Anghel i-a dat asigurari ca detine dovezi care sa sustina acuzatiile sale, precum declaratii de martor si inregistrari audio-video.

Citeste mai multe pe jurnalul.ro
Comentarii
Adauga un comentariu