Magazin

Sicriul care ar putea da peste cap Crestinismul. Vezi ce contine – FOTO

Publicat: 11 nov. 2013
Un sicriu de mici dimensiuni, de fapt un osuar, se afla de mai mult timp in posesia unui colectionar pe nume Oded Golan. Inedit este faptul ca o inscriptie de pe el dovedeste ca ar contine osemintele lui Iacob, fratele lui Iisus. Obiectul a fost tinut ascuns peste zece ani, din cauza controverselor privind autenticitatea lui. Cu toate acestea, intr-un final, el a fost scos la suprafata dupa ce oficialitatile israeliene nu au putut sa demonstreze ca este un fals.
Pe suprafata osuarului controversat se poate citi inscriptia „Iacob, fiul lui Iosif, fratele lui Iisus”, dovedind faptul ca Mantuitorul avea frati. Cu toate acestea, datorita lipsei unor indicii concludente si polisemiei cuvantului „frate” din limbile semitice, exista mai multe interpretari.
In timp ce anumiti istorici cred ca cei doi erau frati de sange, copii ai Mariei si ai lui Iosif, exista si persoane care considera ca acesta ii era frate vitreg, fiind un copil de-al lui Iosif dintr-o casatorie anterioara a acestuia. Inedit este faptul ca fratii lui Iisus din Nazaret sunt enumerati si in Noul Testament, in evangheliile sinoptice ale lui Marcu si Matei, cunoscandu-se in prezent patru dintre ei, Iacob, Iosif, Iuda si Simon. Sicriul a fost cumparat dintr-un targ de antichitati in anul 1970 de Golan, dar timp de 25 de ani nu a fost luat in seama, pana la descoperirea inscriptiilor respective.
„Nu stiam ca Isus a avut un frate. Inscriptia este antica. Am dovada in urma unui proces. Este timpul sa avem o dezbatere publica si sa lasam publicul sa decida”, a declarat colectionarul, cu toate ca oficialitatile israeliene nu sunt inca sigure de veridicitate, potrivit romaniatv.net.Comentarii
Adauga un comentariu