Actualitate

Si tu poti da lovitura! Salarii de mii de euro, pregatite somerilor ieseni!

Publicat: 27 ian. 2015
1

@ Un proiect international poate scoate din saracie mii de oameni @ O tara asiatica isi deschide portile pentru meseriasii romani @ Orice teapa este exclusa de o verificare foarte atenta a fiecarui candidat

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Iasi ii anunta pe somerii ieseni ca incepand cu anul 2015, cei interesati vor putea lucra in Israel pentru salarii de peste o mie de euro. Posturile disponibile in cadrul acestui proiect sunt de dulgheri pentru cofraje de constructie industrializata, fierari – betonisti, cu experienta in îndoirea fierului, zidari faiantari si tencuitori. In cadrul proiectului sunt vizati un numar de 3.000 de someri din intreaga tara. Cei interesati trebuie sa fie capabili de a citi un plan de constructie si de asemenea sa mai indeplineasca o serie de conditii. Acestia nu trebuie sa fi lucrat anterior in Israel, sa nu aiba rude de gradul I care lucreaza deja în aceasta tara, cu exceptia fratilor, sa fie apti psihic si fizic de munca intensa în conditiile climatice specifice Israelului, inclusiv munca la înaltime si manipulare de greutati si sa nu sufere de anumite boli cronice.

Conditii dificile rasplatite cu salarii mari

In ceea ce priveste durata contractelor de munca, acestea sunt incheiate pe o perioada de un an, cu posibilitatea de a fi prelungite pâna la o durata maxima de 63 luni. Salariul lunar minim brut estimat este de 1.540 dolari americani, adica aproape 1.500 de euro. Cei care sunt interesati de aceasta oportunitate de angajare se pot înscrie la AJOFM Iasi. Tot cei de la AJOFM se vor ocupa si de etapele de selectie in vederea angajarii in cooperare cu specialistii israelieni.

„Daca in cazul altor contracte angajatorul este ceva mai flexibil, aici partea israeliana si-a exprimat cerintele intr-un mod foarte exact. In cadrul procesului de recrutare, angajatorii vor dori sa ii vada pe candidati sustinand o proba practica, in cadrul careia vor trebui sa faca dovada cunostintelor temeinice din domeniul constructiilor, de la citirea unui plan si pana la turnarea de cofraje. De asemenea, va exista si o proba medicala serioasa pentru a putea testa rezistenta la conditiile de munca dificile din zona Israelului si in cele din urma doritorii vor trebui sa isi asume si riscurile unei zone de conflict. Toate aceste cerinte au ca scop transparenta selectiei si evitarea surprizelor la locul de munca, angajatorul dorind un contract extrem de serios si pe termen lung”, a declarat Gabriela Vasilache, director al AJOFM Iasi. Cei care doresc mai multe detalii se pot adresa celor de la AJOFM, la sediul din strada Cucu nr. 1.

Oportunitatea vine ca urmare a unui protocol privind recrutarea muncitorilor români pentru lucrari temporare în domeniul constructiilor în Israel, încheiat la 24 iunie 2014 între Ministerul Muncii din România si Ministerul Afacerilor Interne din Israel.
Adauga un comentariu