Magazin

Si barbatii au temeri – Vezi 4 din ele

Publicat: 02 aug. 2012
1

Despre barbati se crede ca sunt puternici, ca barbatii adevarati nu se tem de nimeni si de nimic, ca purtatorii legali de pantaloni nu pot fi doborati de stres si ca niciodata nu sunt ingrijorati.

Ideea moderna despre barbati este ca acestia au fost „proiectati” sa infrunte si sa invinga toate provocarile si ca nici un reprezentant al sexului tare nu se poate lasa coplesit de teama sau insecuritate.

Barbatilor le-ar face placere ca lucrurile sa fie atat de simple. Iar dintr-o perspectiva pur intelectuala, credinta aceasta despre barbati este pur si simplu o naivitate. Indiferent de cum pozeaza unii dintre urmasii lui Adam, barbatii au si ei ingrijorarile lor, la fel de multe precum femeile.

Iata cateva dintre lucrurile care ii ingrijoreaza pe barbati.

1: Teama ca nu castiga suficienti bani
Este una dintre cele mai puternice temeri ale barbatilor. Barbatii sunt cuprinsi de o angoasa puternica la gandul ca nu vor putea asigura painea familiei. Cu totii am citit povesti despre actiunile unor barbati care au fost coplesiti de problemele legate de bani. Iar reactia celorlalti este de neinteles „Nu putea sa fie atat de rau incat sa-si ia viata”. Se pare ca era atat de rea.

2: Griji legate de varsta
Femeile cred ca barbatii privesc cu seninatate trecerea anilor. Insa, lucrurile nu stau deloc asa. Cu toate glumele si miturile legate de femeile care imbatranesc, sa nu intrebi niciodata o femeie care este varsta ei, despre operatiile de intindere a pielii, despre hainele pentru femei in varsta etc., femeile gestioneaza mai bine perioada de tranzitie catre varsta a treia decat barbatii. Si, in plus, femeile par ca-si accepta sexualitatea pe masura ce trec anii. Criza varstei a doua la barbati nu este deloc o poveste. Unii dintre barbati reactioneaza ingrijorator, incearca sa localizeze fiecare fir de par pe care l-au pierdut, urmaresc femeile tinere si simt ca devin vulnerabili fizic in fata barbatilor mai tineri si mai puternici fizic.

3: Temeri legate de corpul lor
Credinta tipica este ca din cauza bombardamentului mediatic si a concentrari societatii pe frumusetea fizica feminina, barbatii sunt imuni la insecuritatea care insoteste imaginea negativa despre propriul corp. GRESIT. Barbatii incearca sa-si ascunda temerile de acest gen, insa ar da orice pentru a arata precum salvamarii cand se afla pe plaja. Si nu doar femeile isi analizeaza competitia de pe plaja sau de la petrecere. Si barbatii procedeaza la fel.

4: Frici cu privire la inteligenta
Singurul lucru pe care barbatii il admira in afara banilor este inteligenta. Mai mult decat orice, un barbat ar vrea mai degraba sa fie sarac si murdar decat sa fie perceput drept un idiot in grupul sau de prieteni. Orice barbat isi doreste sa fie evaluat pozitiv in societate. Evaluarea pozitiva inseamna respect. Respectul este echivalent cu puterea. Si absolut toti oamenii iubesc puterea.

Sursa: sfatulparintilor.ro
Adauga un comentariu