International

SI a rapit SUTE de oameni in provincia siriana Alep

Publicat: 24 iun. 2016
1
Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului, gruparea terorista Statul Islamic a rapit aproximativ 900 de persoane din 15 sate si un oras kurd din provincia Alep, situata in nord-estul Siriei. Cateva dintre aceste persoane luate ostatice au fost duse in orasul Qabaseen din estul provinciei, dar restul au fost mutati intr-un orase din apropiere de granita cu Turcia, unde teroristii sunt sub atac pe mai multe fronturi. 
Potrivit surselor acestia vor fi fortati fie sa sape transee sau vor fi folositi pe post de scut uman. De asemenea, a fost raportat ca jihadistii au executat 18 captivi ce au incercat sa scape. Regiunea Alep este bombardata de catre militantii Frontului Al-Nusra, filiala din Siria al gruparii al-Qaeda.
Momentan armata siriana ajutata de fortele aeriene ruse conduc o ofensiva impotriva ISIS in orasul Raqqa, iar trupele irakiene cu ajutor occidental incearca sa cucereasca orasul Mosul din Irak. Daca aceste doua orase care sunt considerate sediile miscarii islamiste vor cadea, atunci Statul Islamic ar putea sa primeasca o lovitura care sa ii ameninte existenta.Comentarii
Adauga un comentariu