Sport

Si-a dovedit valoarea! Smaranda Corneanu a disputat trei finale la Campionatele Nationale de Vara

Publicat: 16 mai 2016
1

Una dintre cele mai promitatoare tinere talente ale tenisului iesean si-a confirmat inca o data valoarea. Oana Smaranda Corneanu a reusit o prestatie de exceptie la Campionatul National Individual de Vara U16 la Bucuresti. Sportiva ieseanca a disputat nu mai putin de 3 finale, la simplu, dublu si dublu mixt, pe cea din urma castigand-o dupa un meci spectaculos.

Citeste si: Oana Smaranda Corneanu, finalista la dublu in Turcia

Astfel, in competitia de simplu, tenismena pregatita de antrenorul Mircea Radulescu a debutat cu o victorie, in fata lui Ingrid Fatima Keita, scor 6-3, 6-2, iar in turul urmator a trecut de Maria Alexia Gandac, tot in doua seturi 7-5, 6-4. Oana si-a continuat marsul si in turul trei, cand a invins-o cu 6-3, 6-4 pe Raluca Maria Tudorache. In semifinale, Corneanu a trecut de Vanessa Olimpia Rauta, tot in doua seturi, 6-0, 6-1. In ultimul act insa, Oana a dat peste favorita 4, Mihaela Marculescu, in fata careia a pierdut cu 6-2, 6-1.

De asemenea, in intrecerea de dublu, Oana Smaranda Corneanu a facut pereche cu Andreea Velcea, colega ei de la Sport 4 Fun Timisioara. Dublul Corneanu – Velcea au trecut pe rand de adversarele lor, dupa cum urmeaza: Taranu / Luca (6-3, 6-3), Duca / Negoita (6-4, 6-2), Chivu / Ciuca (prin abandon) si au jucat finala cu dublul Carmen Roxana Manu – Vanessa Olimpia Rauta. Meciul a fost unul extrem de intens si de spectaculos, fiind pierdut in cele din urma de Oana si Andreea. Cele doua au castigat primul set cu 6-2, l-au pierdut pe al doilea la mare lupta, cu 5-7, fiind invinse in cele din urma la maxi tiebreak, cu 10-5.

Citeste si: Ea este CAMPIOANA! Smaranda Corneanu si-a spulberat adversarele la turneul de la Timisoara

Dupa doua finale pierdute, desi pana la acele meciuri nu pierduse niciun set, Smaranda Corneanu si-a luat revansa in competitia de dublu mixt. Astfel, la dublu mixt, Oana Smaranda Corneanu a facut echipa cu Nini Gabriel Dica, legitimat si el tot la CS Sport 4 Fun Timisoara. Cei doi au avut liber in primul tur, iar in turul secund au trecut de dublul Crivei – Fotea, cu 6-0, 6-1. Tot in doua seturi au trecut cei doi si de dublul Dima – Georgescu, scor 6-1, 6-4. In semifinale, Oana si Nini au trecut cu 6-2, 6-1, de dublul Davidescu – Mandu. Marea finala avea sa fie un adevarat thriller, cu final fericit pentru cei doi sportivi legitimati la CS 4 Fun Timisoara. Dica si Corneanu au pierdut primul set cu 3-6, l-au castigat pe al doilea cu 6-4 si au invins si la maxi tiebreak cu 10-6.

Aceste rezultate foarte bune, obtinute in 2016 de Smaranda Corneanu sunt cu atat mai importante, cu cat sportiva pregatita de antrenorul Mircea Radulescu are abia 15 ani si este in primul an la aceasta categorie Sub 16 ani. Parintii Smarandei Corneanu multumesc public intregului colectiv de profesori de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Iasi, pentru sustinere si intelegere.
Adauga un comentariu