Local

Si-a dorit sa intre in forta pe piata drogurilor din Iasi! Ieri, judecatorii au emis nota de plata pe numele lui!

Publicat: 28 oct. 2016
1
@ Judecatorii au emis ieri nota de plata pentru un traficant de droguri, care a recunoscut din prima savarsirea faptelor @ Bogdan Vintila credea ca metoda lui va functiona fara sa fie prins vreodata
 
Ieri, magistratii de la Tribunalul Iasi au decis condamnarea lui Bogdan Alin Vintila la executarea unei pedepse de trei ani, trei luni si 25 zile de inchisoare, pentru comiterea infractiunilor de trafic de droguri, introducere in tara de droguri de mare risc si detinere de droguri in vederea consumului propriu. Potrivit anchetatorilor, Vintila ar fi intrat in aceasta afacere cu droguri la solicitarea prietenului sau Adrian Neamtu.

In urma cu cateva zile, judecatorii de la Tribunal au dispus eliberarea lui Adrian Neamtu si trimiterea acestuia in arest la domiciliu. Practic, instanta de judecata a rupt in doua dosarul. Neamtu va fi trimis in continuare in judecata, iar cu privire la Vintila a fost data deja o sentinta. Procurorii ieseni, impreuna cu ofiterii din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate au reusit sa probeze ca traficantii ar fi adus din America 1,2 kilograme de cannabis.

„Prin actul de sesizare, s-a retinut ca în perioada octombrie 2015 – decembrie 2015, inculpatul Vintila Alin-Bogdan, în mod repetat si în baza aceleiasi rezolutii infractionale, a procurat, prin intermediul unui site din Canada (cunoscut în mediul infractional ca DARKNET, SILK ROAD), cantitatea totala de 1200 grame cannabis, pe care a achitat-o prin sistemul de plata electronica «Bitcoin». Ulterior, inculpatul a introdus în tara, fara drept, prin intermediul serviciilor postale internationale, un numar de 4 (patru) colete continând cantitatea totala de 1200 grame (2 colete a câte 500 grame cannabis fiecare si 2 colete a câte 100 grame cannabis) cannabis, drog de risc„, au precizat procurorii. 
 

Cel de-al doilea acuzat ramane in continuare in proces
 
„S-a retinut ca, în perioada octombrie 2015 – ianuarie 2016, inculpatul Vintila Alin-Bogdan a detinut pentru consum propriu si totodata a comercializat drogurile de risc  mai multor consumatori de pe raza municipiului Iasi. În sarcina inculpatului Neamtu Adrian s-a retinut ca, în cursul lunii ianuarie 2016, l-a instigat pe inculpatul Vintila Alin-Bogdan sa procure dintr-o sursa externa, prin intermediul unui site din Canada, cantitatea de  1000 grame cannabis, drog  de risc, pe care ulterior sa o introduca în tara, în mod fraudulos, disimulata în 2 colete”, au completat anchetatorii.

Primul colet continea cantitatea de 448 grame de canabis. Acest colet a fost supravegheat atat de ofiterii de politie din Germania, cat si din Romania. „Al doilea colet, continând cantitatea de 490,2 grame cannabis, a fost introdus în tara din Cehia, având ca destinatar pe inculpatul Neamtu Adrian. De asemenea, din actele de urmarire penala a rezultat ca, în perioada octombrie 2014 – ianuarie 2016, inculpatul Neamtu Adrian a detinut, fara drept, în vederea comercializarii pe piata ilicita din municipiul Iasi, cantitatea de 280 grame cannabis, din care cantitatea de 171,3 grame de cannabis detinuta de catre inculpat în acelasi scop, a fost gasita si ridicata la data de 21.01.2016, cu ocazia efectuarii perchezitiei domiciliare. În cauza au fost instituite masuri asiguratorii”, au conchis procurorii de la DIICOT Iasi.
Adauga un comentariu