International

Si-a ascuns bebelusul de iubit. L-a crescut in PORTBAGAJUL masinii

Publicat: 28 oct. 2013
1

Descoperirea in portbagajul unei masini a unui bebelus, care a trait ascuns acolo inca de la nastere, a impresionat puternic opinia publica din Franta, parintii fiind in prezent inculpati de justitie.

Bebelusul, o fetita de 15-23 de luni, care prezinta „mari intarzieri” de crestere, greutate si mobilitate, potrivit justitiei, a fost gasita vineri dezbracat, deshidratat, murdar si aparent in stare febrila in portbagajul masinii parintilor. Mama isi dusese masina la un garaj din Terrasson (centrul Frantei), iar mecanicul a auzit „zgomote ciudate, ca niste gemete”. A deschis portbagajul si apoi a chemat politia, potrivit Agerpres.

Mama – 45 de ani – si partenerul ei de 40 de ani au fost retinuti si prezentati in fata unui judecator de instructie. Inculpati duminica pentru lipsa de ingrijire si hrana, precum si de violente asupra unui minor, cei doi au fost eliberati sub control judiciar strict.

Copilul, care nu vorbeste, este in afara oricarui pericol, insa are mari intarzieri in dezvoltare, a declarat AFP procurorul din Brive, Jean-Pierre Laffite. Bebelusul „a fost ascuns de familie, de apropiati, de vecini si nu a fost inregistrat la starea civila”, a adaugat procurorul, subliniind caracterul „exceptional” al cazului.

Mama le-a declarat anchetatorilor ca a nascut singura si a ascuns copilul de partenerul ei de viata. Acesta spune ca nu stia de existenta bebelusului, mentioneaza Parchetul. Cei doi risca o pedeapsa cu inchisoarea pana la 10 ani. Alti trei copii ai cuplului, o fetita de patru ani si doi baieti de noua si zece ani, care merg la scoala si „nu atrag niciodata atentia”, au fost incredintati serviciilor sociale.

Mama este somera, iar tatal, portughez, este maistru in constructii fara loc de munca. Vineri seara, cand au fost arestati, barbatul era in stare avansata de ebrietate si nu a putut fi audiat decat sambata, dupa ce a fost lasat o noapte sa isi revina.
Adauga un comentariu