Actualitate

Show erotic intr-o cladire din centrul Iasului. Partasi sunt oameni celebri de cultura – FOTO

Publicat: 30 sept. 2015

@ Nimeni nu a crezut ca se poate ajunge la asa ceva @ In plin centrul orasului au loc spectacole grotesti, la care partasi sunt personalitati din lumea buna a Iasului @ Totul se desfasoara cu buna stiinta a celor care promoveaza Iasul in lumea culturala si artistica @

Incredibil, in centrul Iasului, intr-un loc intens circulat, are loc frecvent un spectacol grotesc. Intr-un imobil istoric, administrat de artisti ieseni, au loc periodic spectacole de prost gust, la care participa tot felul de persoane dubioase. Mai grav este faptul ca nimeni nu a luat vreo masura, cu toate ca imaginile respective ar oripila pe oricine. La demisolul palatului Braunstein, cladire monument istoric si unul din simbolurile Iasului, au loc frecvent concerte de manele si nu numai. Culmea, spatiul este administrat tocmai de Uniunea Artistilor Plastici, for care a primit o parte din cladire pentru organizarea evenimentelor culturale. Cu toate acestea, in spatiul respectiv numai de cultura nu poate fi vorba. Patronii unui local, intitulat pompos Biblioteque Pub, organizeaza periodic concerte in acel spatiu, in special manele, pentru a atrage clientii ahtiati dupa acest gen muzical. Cu toate ca primaria ieseana a anuntat ca intreg imobilul vechi de peste o suta de ani va fi supus unui proces de reabilitare, atat patronii pub-ului cat si Uniunea Artistilor Plastici nu tin cont de asemenea lucru.

„Prin hotarare de Consiliu Local, acel spatiu a fost dat Uniunii Artistilor Plastici. La randul lor, cei de acolo au subinchiriat spatiul unui privat. Noi am trimis Uniunii o adresa in care le-am cerut sa nu prelungeasca acel contract, pentru ca imobilul se afla in proces de reabilitare. Noi vom verifica sesizarile legate de petrecerile facute in acel local si daca acestea se vor confirma, vom lua masurile care se impun. Totodata, vom solicita si explicatii de la Uniunea Artistilor Plastici”, a mentionat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al Primariei Iasi. Primaria incearca de ani de zile sa obtina fonduri europene pentru refacerea imobilului si transformarea acestuia intr-un muzeu. Situatia pare insa sa scape de sub control.

Manele cu dedicatie

La aproape fiecare sfarsit de saptamana, Biblioteque Pub organizeaza cate un concert de manele cu asa zisi artisti. De exemplu, in perioada 17-19 septembrie au concertat Marius de la Iasi si Ovidiu de la Suceava. Ca sa atraga clientii, patronii au lasat libera intrarea pentru fete. Si asta nu este tot. Acesti semi-artisti nu sunt singurii care concerteaza in spatiul Uniunii. Mai mult, acolo au loc periodic petreceri cu tenta sexy, dupa cum arata si afisele celor de la pub. Cu toate acestea, reprezentantii Uniunii Artistilor Plastici au alta varianta. Acestia sustin ca de pe urma localului respectiv Uniunea beneficiaza de fonduri pentru a putea organiza unele manifestari culturale. Cu alte cuvinte, Uniunea permite concertele de manele si spectacolele erotice pentru a obtine banii de chirie, in ciuda deciziei luate de municipalitate, ce a cerut eliberarea spatiului. Mai mult, cei de la Uniunea Artistilor Plastici nu vad nicio problema si sustin ca totul este perfect normal.

„UAPR Iasi detine, prin contract de inchiriere, doua spatii aflate in Palatul Braustein. Contractul pe aceste spatii expira in momentul in care vor incepe lucrarile de reabilitare ale cladirii, la cerinta primariei evident ca le vom elibera. Momentan nu este cazul, din cate stiu inca se lucreaza la proiect, iar in cladire inca mai locuiesc chiriasi. In Galeria Cupola, cea mai importanta galerie din Iasi, oras candidat la titlul de capitala culturala europeana, organizam lunar trei expozitii de arta, ce sunt deschise gratuit publicului. Parte din aceste cheltueli ar trebui sa le acoperim cu banutii de la chiriasii de la subsol”, a sustinut Felix Aftene, presedintele Uniunii Artistilor Plastici din Romania, filiala Iasi. Reprezentantii Biblioteque Pub nu au putut fi contactati pentru a oferi un punct de vedere.
Comentarii
Adauga un comentariu