International

Seulul ameninta Phenianul ca va fi „nemiloasa”

Publicat: 11 mai 2015
1
Ministrul apararii de la Seul, Han Min-Koo, a afirmat, luni, ca Coreea de Sud va fi „nemiloasa” fata de orice noua „provocare” venita din partea Coreii de Nord, dupa ce Phenianul a anuntat recent un test reusit cu o racheta balistica de pe un submarin. „Vom recurge la represalii nemiloase pentru a pune capat ciclului lor de provocari”, a declarat ministrul in cadrul unei reuniuni consacrate securitatii, potrivit agentiei Yonhap, preluata de AFP.
El a precizat, totodata ca armata sud-coreeana „nu poate sta cu bratele incrucisate”. O racheta balistica strategica mare-sol (MSBS) ar fi fost lansata vineri de Coreea de Nord, care a vorbit de „o arma strategica de nivel mondial”. Lansarea ar fi fost supervizata de insusi liderul nord-coreean Kim Jong-un.
Anterior testului cu racheta, Coreea de Nord a amenintat ca este pregatita sa deschida focul fara somatie asupra unor nave militare sud-coreene care, potrivit Phenianului, incalca frontiera maritima dintre cele doua state, in Marea Galbena. Seulul a dezmintit insa orice incursiune in apele nord-coreene.Adauga un comentariu