Sport

Sete de razbunare la CFR Olimpia

Publicat: 29 feb. 2008
1

• Maine, de la ora 11.00, in sala de popice din cartierul Alexandru cel Bun, este programat derbiul campionatului dintre CFR Olimpia ACB Iasi si CFR Cluj, cele mai puternice grupari din Romania

Invinsi fara drept de apel in meciul tur, scor 8-0 la victorii directe, popicarii de la CFR Olimpia ACB Iasi au maine ocazia sa se razbune pe adversarii traditionali de la CFR Cluj & Industria Sarmei Campia Turzii. Marele derby al Diviziei Nationale de popice este programat maine dimineata, de la ora 11.00, in arena din cartierul Alexandru cel Bun. Cele doua echipe sunt cele mai puternice grupari din tara si au evoluat recent chiar in Liga Campionilor. In tur, clujenii au invins cu scorul de 3532 – 3221 popice doborate (8-0 la victorii directe), dar acum, in mansa a doua, moldovenii sunt decisi sa obtina revansa. Dupa 11 runde din intrecerea interna, gruparea feroviara condusa de Radu Pipa ocupa locul secund in clasament cu 12 puncte, cu doua mai putin decat liderul CFR Cluj si la egalitate de puncte cu echipa de pe locul 3, Inter Petrila, care are insa un joc mai mult disputat decat formatia ieseana.

In sezonul regulat, obiectivul principal al feroviarilor ieseni este sa se claseze pe primul loc, tocmai pentru a evita o confruntare in turneul final cu Inter Petrila sau CFR Cluj, adversari mult mai puternici decat Inter Petrila si CS Vulcan. Practic, daca trupa lui Ilie Baias invinge pe CFR Cluj si termina sezonul regulat pe primul loc, atunci iesenii au asigurata medalia de argint, pentru ca atat Petrila cat si CS Vulcan nu sunt echipe de top. Intre timp, in tabara gazdelor, dublul campion national Mihai Gabriel Benghiac si-a rezolvat problemele medicale din ultima vreme si este apt de joc. In rest, pentru lotul largit, antrenorul Ilie Baias ii va avea la dispozitie pe Florin Opinca, Costica Ciurdea, Alin Vreavu, Gyula Veres, Remus Antimirescu, Marius Manea, Ioan Gabriel Cucu, Giorge Covasala, plus juniorii Ion Cercel si Radu Pricop. „Desi pistele de la Iasi nu ne avantajeaza nici pe noi, suntem decisi sa-i invingem pe clujeni, deoarece jucam pe teren propriu. Avem multi jucatori de valoare care lupta din rasputeri sa intre in primii sase, noi avand multe teste la antrenamente pentru a putea alege pe cei mai in forma lansatori, la orice meci pe care il disputam”, a declarat antrenorul principal al iesenilor, Ilie Baias.
Adauga un comentariu