Actualitate

Servicii medicale la standarde ridicate pentru populatia saraca

Publicat: 10 mart. 2008
1

• Somerii, veteranii de razboi, pensionarii, persoanele cu handicap care apeleaza la medicii ce lucreaza in Ambulatoriul de chirurgie orala si maxilo-faciala din cadrul Spitalului Sf. Spiridon au acum servicii medicale la standarde moderne • Acest lucru a fost posibil prin contributia baneasca a colectivului de medici, dar si a unitatii medicale

La sfarsitul saptamanii trecute a avut loc inaugurarea Ambulatoriului clinic de chirurgie orala si maxilo-faciala (fosta Bolta stomatologica) din cadrul Spitalului Sf. Spiridon, in prezenta reprezentantilor sistemului sanitar iesean, a autoritatilor locale, dar si a unor oameni de afaceri. Pentru refacerea ambulatoriului a fost necesara o investitie de 1,5 miliarde lei vechi utilizati in reabilitarea cladirii, realizarea circuitelor functionale si de igiena la standarde europene, care sa permita acreditarea serviciului. Ambulatoriul clinic de chirurgie orala si maxilo-faciala dispune de trei cabinete de tratament, sala de operatie, reanimare, sala de asteptare pentru bolnavi, cabinete pentru medici.

In viitorul apropiat, in ambulatoriu va fi amenajat unul dintre cele mai performante servicii de imagistica in domeniu, iar echipamentele din cabinete au fost reabilitate complet, urmand a fi inlocuite, treptat, cu altele de ultima generatie. „Ambulatoriul clinic de chirurgie orala si maxilo-faciala este o unitate sanitara de mare utilitate publica, ce furnizeaza servicii de specialitate la pacienti a caror adresabilitate este din partea unei categorii mari si speciale a populatiei, someri, pensionari, veterani de razboi, pacienti cu handicap. Serviciul nostru ofera asistenta medicala de specialitate pacientilor a caror adresabilitate este locala, judeteana si din toata regiunea Moldovei, fiind un ambulatoriu de referinta in toata Moldova”, a declarat prof. dr. Maria Voroneanu, sefa ambulatoriului. O treime din suma necesara acestei investitii a fost suportata de catre Spitalul Sf. Spiridon. Pentru ca acesti bani nu erau de ajuns, colectivul medical al ambulatoriului a contribuit cu o alta suma, iar unul dintre medici, dr. Lucian Burlea, a facut o donatie de cateva sute de milioane lei din propriul buzunar.

„M-am hotarat sa investesc in acest serviciu din doua motive: primul este ca avem parte de o cladire cu o pozitie speciala care are un renume in oras de cel putin 40 de ani si care se bucura de cunosterea populatiei de foarte mult timp, bolta reprezentand un brand in domeniu. Un alt motiv a fost acela ca in oras, dar si in zona Moldovei, chirurgia orala este reprezentata de cateva nume de doctori ca Bucur, Stelea, Popa, Geletiu, Ciurcanu, Stefanescu, Budacu si altii care fac parte din acest serviciu cu medici buni in domeniu. Gama de manopere care sa vina in intampinarea cererii pietei si preturi echilibrate pot face din acest serviciu sa fie cel mai performant in domeniu in regiunea Moldova. In primul an de la deschidere dorim sa mentinem numarul de pacienti pe care l-am avut anii trecuti, adica 18.000, tinzand in urmatorii 2 ani la 25.000 anual, cu largirea gamei de interventii, cat si a adresabilitatii. Se vorbeste din ce in ce mai mult in ultimul timp despre nepotism in foarte multe domenii si as vrea ca celor ce se intreaba care sunt veleitatile mele si care este rolul meu in acest colectiv sa le sugerez ca ma regasesc, printre altele, si in astfel de situatii constructive”, a declarat dr. Lucian Burlea, manager la Spitalul Cai Ferate.
Adauga un comentariu