Eveniment-Social

Servicii gratuite de consiliere si terapie in beneficiul copiilor si tinerilor cu dizabilitati

Publicat: 25 aug. 2016
1
50 de copii si tineri cu dizabilitati neuro-psiho-motorii vor beneficia, anual, de servicii integrate de terapie recuperatorie gratuita. Serviciile sunt oferite de Fundatia Serviciilor Sociale Bethany in parteneriat cu Scoala SpecialaIon Holban” si Scoala Speciala V. Pavelcu” printr-un proiect finantat de Consiliul Local Iasi.

Vezi si Initiative pentru sprijinirea iesenilor plecati in strainatate

 
Judetul Iasi este pe locul 3 din tara in ceea ce priveste numarul persoanelor cu dizabilitati dupa judetele Bucuresti si Arges (conform Raportului anual al DGASPC Iasi, Buletinul informativ trim. III/2015 al MMFPSPV). In anul 2015, din cei 3294 de copii cu cerficat de incadrare in grad de handicap, doar 696 au beneficiat de servicii in centrele rezidentiale pentru copii cu dizabilitati, iar din cei 2668 de copii cu dizabilitati neinstitutionalizati doar 317 copii au fost beneficiari ai centrelor de ingrijire si recuperare, ne precizeaza aceeasi sursa.

Vezi si De necrezut! O tanara mama a intrat in primarie de mana cu patru copii. Gestul pe care l-a facut in fata tuturor te va lasa masca! FOTO, VIDEO

La nivel national dar si local, persoana cu dizabilitati ramane in continuare una din cele mai defavorizate social, prin alocarea de fonduri insuficiente pentru servicii de recuperare in comunitate, prin lipsa locurilor de munca adaptate persoanelor cu dizabilitati, prin slaba accesibilizare a spatiilor publice. In contextul actual, Fundatia Serviciilor Sociale Bethany aduce ca solutie in furnizarea de servicii sociale pentru copiii cu dizabilitati un parteneriat intre scoala speciala-organizatie neguvernamentala-consiliul local, ca model de buna practica de cooperare pentru un scop comun: cresterea gradului de integrare socio-profesionala a copiilor si adolescentilor cu dizabilitati. 50 de copii si tineri, cu varste cuprinse intre 2 – 25 ani, care au dizabilitati neuro-psiho-motorii vor beneficia de servicii integrate de terapie recuperatorie: kinetoterapie, logopedie, asistenta sociala si terapie ocupationala. Copiii si tinerii se afla in monitorizarea organizatiei si sunt inscrisi in invatamantul special de masa, la Scoala Speciala „Ion Holban” si Scoala Speciala „V. Pavelcu”. Mai mult, parintii sau apartinatorii acestora vor beneficia de informare si consiliere gratuita privind ingrijirea copilului cu dizabilitati.

Vezi si Un nou proiect ONG lansat la Primaria Iasi

In plus, Ia Iasi vom gazdui in luna octombrie Conferinta regionala de promovare a serviciilor sociale si a modelelor de buna practica  in domeniul dizabilitatii din Regiunea N-E, care va face o analiza obiectiva a serviciilor publice si private adresate persoanelor cu dizabilitati. Serviciile sunt oferite in cadrul proiectului „Centru de consiliere si sprijin pentru copii si tineri cu dizabilitati”, care va fi derulat pe o perioada de 18 luni, incepand cu luna iulie 2016 si pana la sfarsitul anului 2017. Valoarea proiectului pentru anul 2016 este de 58910 lei, din care contributia Consiliului Local este in valoare de 51970 lei, Fundatia Serviciilor Sociale Bethany avand o cofinantare de 6940 lei.Adauga un comentariu