Actualitate

SENZATIONAL. Scandal fierbinte la Universitatea Cuza din Iasi. Profesor filmat in ipostaze incendiare – FOTO, VIDEO INCENDIAR

Publicat: 15 mai 2016

@ Cea mai veche unitate de invatamant superior din Romania – Universitatea Alexandru Ioan Cuza este zguduita din temelii de un nou scandal de proportii @ Sefii Facultatii de Matematica au fost inregistrati cand ii ameninta pe tinerii din cadrul Ligii Studentilor, inclusiv pe liderul acesteia – Silvian Emanuel Man, cu SRI-ul sau Politia @ Urmariti si ascultati, pe www.bzi.ro, date explozive parvenite jurnalistilor de la BZI in legatura cu aceasta stare de fapt revoltatoare

Universitatea Alexandru Ioan Cuza (UAIC) Iasi este zguduita din temelii de un nou scandal de proportii! Jurnalistii cotidianului BUNA ZIUA IASI (BZI) a intrat in posesia unor documente si a unei filmari ce-i surprind pe sefii Facultatii de Matematica in ipostaze incendiare! Acestia au fost inregistrati cand ii ameninta pe tinerii din cadrul Ligii Studentilor (LS UAIC), inclusiv pe liderul acesteia – Silvian Emanuel Man, cu Serviciul Roman de Informatii (SRI) sau Politia.

Citeste si: BOMBA! A explodat scandalul „clanurilor” de la Universitatea Cuza. Acuzatii grave la adresa unui sef al institutiei

De precizat ca, intreaga situatie a aparut la finalul anului trecut si la inceputul acestui an, pe fondul actiunilor derulate de liga si Silvian Emanuel Man, care-si propuneau rezolvarea unor probleme ce tin de drepturile colegilor.  Avand in vedere ca, pana la acest moment, conducerea Universitatii Cuza nu a luat masuri, studentii Ligii Studentilor au facut publica, pe canalul Youtube, înregistrarea cu discutiile avute cu decanul Facultatii de Matematica, Catalin George Lefter, si prodecanul Marin Durea. În cadrul acestora, derulate la facultate, agasat si iritat pentru ca era înregistrat de liderul Silvian-Emanuel Man, decanul i-a cerut sa plece, amenintându-l ca va apela la Politie si SRI. „Este o zi de duminica (ieri, 15 mai – n.r.) pentru mine si sunt la plimbare, asa ca va rog sa ma lasati in pace… Lasati-ma cu ziarele… Scrieti cum considerati dumneavoastra acest subiect si interpretati-l in ce fel vreti…”, a transmis telefonic, vizibil iritat, decanul de la Facultatea de Matematica.

Citeste si: Un student a dat o noua lovitura de gratie fostei conduceri a Universitatii Cuza

Ce spune decanul Catalin Lefter

Mai departe, tocmai pentru prezenta exact felul in care s-a comportat decanul de la Facultatea de Matematica, cotidianul BZI va ofera cateva fragmente din dialogul acestuia cu studentii: „Stiti ce s-a întâmplat când a fost aceasta asociatie, ce-o fi ea, liga… este… s-a implicat în nu stiu ce manifestatie care a avut un caracter cam violent, extrem de violent. Sper ca dumneavoastra nu ati fost prezenti acolo. Acuma haideti sa vedem ce este cu aceasta liga. Ca ne-am documentat si noi sa vedem: dom’le ce este cu chestia asta? Noi banuim ca ati semnat undeva… pe o foaie in camin: haide, ba, da si tu ca esti de-al nostru! Cum umbla pe strazi aia de la ajutor, pentru nu stiu ce si asa mai departe… Nu aveti nici cea mai vaga idee ce înseamna miscari de masa, cum apar formele de manipulare. Nu ati trecut înca prin asa ceva. Eu am trecut. Noi am trecut când a fost Revolutia de la ’89, când mase de tineri au crezut ca schimba lumea. Nu au schimbat nimica. Eventual, si-au tras un glonte în cap… În paralel, onorabila liga a avut… ca da în judecata Universitatea. Ca are si ea o cauza: ca vi s-au marit taxele la camin. Chestia asta cu taxele la camin, nu va suparati! Vi s-au marit oleaca!…”, transmite, intr-un fragment al discutiei cu studentii, decanul Lefter. Pe www.bzi.ro puteti urmari transcriptul complet al dialogului dintre decan si Silvian Emanuel Man. 

Citeste si: Scandal financiar de proportii la Universitatea Cuza: „Se fac combinatii cu banii de salarii!”

Citeste si: Scandal monstru la Universitatea Cuza. Studentii acuza ca sunt sabotati in alegerea noului rector

Intimidati si haituiti de cadrele didactice

Important de spus este ca, intreaga situatie extrema a avut loc in luna ianuarie a acestui an, moment la care se derulau alegeri generale (inclusiv pentru studenti – n.r.) pentru viitoarea conducere a UAIC. Pe acest plan, atunci, Silvian Emanuel Man a fost pus în discutie în Comisia de Etica a Universitatii, pe motiv ca ar fi strans semnaturi pe diferite memorii. El sustine ca, inclusiv rectoratul Universitatii Cuza le-a solicitat facultatilor sa verifice cine sunt studentii care au semnat memoriile initiate de Liga, referitoare la reducerea tarifelor de cazare în camine. Oricum, Liga Studentilor a avut mai multe procese impotriva UAIC. Doua dintre acestea au fost castigate de organismul condus de Man.

Citeste si: Un nou scandal de plagiat zguduie Universitatea Cuza – GALERIE FOTO, VIDEO

Citeste si: Nimeni nu ar vrea sa traiasca aici! IMAGINI EXCLUSIVE din ghetoul Universitatii Cuza

„Este total absurd ca la 26 de ani de la caderea Regimului comunist sa existe astfel de cadre didactice care, mai grav, au si functii de conducere. Astfel de formatori de opinie nu fac altceva decât sa distorsioneze perceptia studentilor asupra valorilor democratice si a statului de drept, transmitând tinerilor ideea monstruoasa cum ca activismul civic si lupta pentru drepturile studentilor ar fi identica cu fascismul si crimele din al Doilea Razboi Mondial. În cazul domnului decan Lefter, se observa o reminescenta clara a Regimului comunist, acesta facând apel la SRI pentru a-si rezolva problemele cu studentii, considerându-se un colaborator sau ofiter sub acoperire al serviciilor secrete. Le solicitam domnilor profesori Catalin-George Lefter si Marius Durea sa îsi ceara scuze în public fata de familiile si victimele evenimentelor din decembrie ’89 si sa înceteze toate amenintarile si presiunile la adresa studentilor si a organizatiei noastre!”, a precizat Silvian Emanuel Man.

VEZI AICI TEXTUL DISCUTIILOR DINTRE CONDUCEREA FACULTATII DE MATEMATICA DE LA UNIVERSITATEA CUZA SI LIDERUL LIGII STUDENTILOR, SILVIAN EMANUEL MAN
Comentarii
 • Wow, incendiar! Puneți și voi niște titluri mai realiste, că vă pierdeți orice credibilitate.
  Și da, decanul are dreptate.

  • Mda….

   Da au dat spartanii de la matematica cu bata in balta.
   Astia sunt luptatori numai cu astia mici.
   Si ce limbaj academic folosesc.

   Super

 • A DEVENIT SISTEMUL UNIVERSITAR UN RA.AT LA MÂNA STUDENȚILOR DORNICI DE ÎNVĂȚĂTURĂ ? MARE LUCRU ! DASCĂLII SUNT NIȘTE SLUGI ALE STUDENȚILOR, ÎN MARE PARTE PREOCUPAȚI PERMANENT DE REVENDICĂRI ? DESPRE CE VORBIȚI, LOAZELOR !

 • decanul lefter este un idiot care conduce facultatea ca un dictator. Se vede treaba ca se trage din neam de securisti. Sa mergeti in audienta la el, asta daca reusiti sa intrati, sa vedeti ce comportament are. Doar sa indraznesti sa respiri la el in birou si te-a luat dracii : tipa, urla, bate cu pumnul in birou, i se maresc ochii ca la un drogat, … face tot ce poate face pentru a te intimida. Sunt si cadre didactice care, insistand pentru discretie totala, se plang de comportamentul acestui ,,mare om”. Daca conducerea universitatii nu ia masuri pentru stoparea acestor abordari in relatia cu studentii, abordari de tip ,,lefter” atunci nu ne miram ca tovarasul decan dictator mai ramana in invatamantul universiar si poate chiar decan.

 • Vă rog să vă informați mai bine și veți afla că domnul Cătălin Lefter a fost reprezentantul studenților în primul Consiliu Profesoral de la Facultatea de Matematică de după revoluție!!! Deci, ca fost reprezentant al studenților știe dumnealui ce vorbește! Era o perioadă în care studenții eminenți făceau parte din aceste consilii profesorale (mentionez ca in aceeasi perioada facea parte din consiliu si Daniel Tataru – astazi remarcabil profesor la Berkley University).
  Domnul Cătălin Lefter a fost șef de promoție al liceului de informatica „Grigore Moisil”, un student strălucit și a devenit un cercetător cu recunoaștere internațională (unul dintre cei care au rămas în țară!). Aș fi curios să știu prin ce s-a remarcat studentul Man până în momentul de față în plan profesional pentru a putea avea o astfel de atitudine față de un cadru didactic.
  Eu cred că s-a depășit orice limită a decenței!

Adauga un comentariu