Local

Sentinta traznet! Un inspector de la Finante, condamnat pentru ca a impuscat un politist

Publicat: 01 oct. 2012
1

@ Un cunoscut angajat de la Finantele iesene a fost condamnat ieri la un an de inchisoare pentru ca a impuscat un politist @ Evenimentul s-a petrecut in apropierea unui magazin non-stop situat pe strada Salciilor din Nicolina @ Acuzatul a sustinut ca in momentul in care a scos pistolul s-a aflat in legitima aparare

Unul dintre cei mai cunoscuti angajati de la Directia Generala a Finantelor Publice (DGFP) Iasi a fost condamnat ieri de magistratii de la Judecatoria Iasi la o pedeapsa de un an de inchisoare pentru ca a impuscat un politist. E drept ca pedeapsa data de magistrati este cu suspendare, iar politistul… era de la Politia Locala. Ioan Auslingher, de 62 ani, consilier superior in cadrul DGFP Iasi, a fost condamnat pentru uz de arma neletala fara drept, lovire si alte violente. Incidentul in urma caruia inspectorul va ramane cu cazierul patat, s-a petrecut la sfarsitul lunii iunie 2008 in apropierea unui magazin din Nicolina. Anchetatorii sustin ca in dimineata de 21 iunie, in jurul orei 03.00, Marius Daniel Lungu, de 26 ani, agent de la Politia Locala Iasi, mergea catre casa impreuna cu un prieten de-al sau pe strada Salciilor. Cei doi s-au oprit la un magazin non-stop din zona respectiva pentru a-si cumpara diferite produse. Procurorii sustin in rechizitoriu ca usa acelui magazin era inchisa, iar clientii erau serviti printr-un geam care era deschis. Acolo, la geamul respectiv, era Ioan Auslingher, care vroia sa cumpere si el ceva. Numai ca, lucratorul de la Finante nu prea reusea sa decida ce vrea sa cumpere. Era foarte incomodat ca nu poate intra sa-si aleaga produsele si tot il ruga pe vanzator sa i le prezinte. In acest context, politistul comunitar l-a rugat sa-i permita sa ceara el ceea ce vrea sa cumpere, pentru ca este mult mai decis si dureaza foarte putin. In acest context, a inceput scandalul. Politistul comunitar si lucratorul de la Finante s-au imbrancit reciproc dupa care Auslingher a scos un pistol cu bile de cauciuc si a tras in politist. Unul dintre proiectile l-a lovit pe agent in zona umarului. In fata anchetatorilor, Auslingher a recunoscut ca a folosit arma, insa a sustinut ca nu a facut decat sa se apere pentru ca victima l-a strans de gat. Numai ca, aceasta varianta a angajatului de la Finante nu a fost confirmata si de martorii care au vazut incidentul. „Decizia de condamnare este netemeinica. Domnul Auslingher a actionat in legitima aparare. Speram ca in recurs sa obtinem solutia aceasta, de achitare. Din punctul de vedere al situatiei de fapt nu au existat probe pentru vinovatie. Legitima aparare este foarte bine conturata”, a declarat ieri seara avocatul Neculai Volovat, aparatorul acuzatului.
Comentarii
  • 100 de ani de puscarie i trebuia la pistolaru lui peste si la toti are fac asta n public! Aparate cu ala n casa la tine nu pe strada sa l porti k nu sintem pe timpul indienilor!!!retardati si le mai dati si pistoale!!!

  • 100 de ani de puscarie i trebuia la pistolaru lui peste si la toti are fac asta n public! Aparate cu ala n casa la tine nu pe strada sa l porti k nu sintem pe timpul indienilor!!!retardati si le mai dati si pistoale!!!

  • 2 idioti si politistul si mosneagul de la finante…murea ala daca astepta sa-si termine cheagu pistolar cumparaturile? Numai grabiti in tara asta, in trafic, la cozi, ce gastiga?? 2-3 minute de uitat in plus la OTV nu?

  • Dar ceea ce nu se spune in articol este ca angajatul de la finante era cu nevasta-sa si cei doi golani beti s-au luat de ea. Apoi au sarit amandoi la bataie la angajatul de la finante care s-a aparat in legitima aparare cu pistol cu gaze. Golanul beat care zice in articol ca e politist nu era imbracat in uniforma si avea comportamentul unui golan beat. Adevarul e de multe ori altul decit cel prezentat in ziare !!!

    • Justitie de doi lei. Cum poate unul de 6* de ani, sa faca fata intr-o lupta cu doi tineri beti, fara aparare. Nu cred sub nici o forma ca un om la varsta aceasta si cu functia dumnealui abuza de arma. Justitie de doi lei

    • aia nu e nevasta-sa, e una care f..e toata nicolina la ea.si nu era pistol cu gaze si era cu bile de cauciuc, te-ai bagat si tu in seama:))

Adauga un comentariu