Actualitate

Sentinta inedita data la Tribunalul Iasi! Violator periculos condamnat pentru dare de mita!

Publicat: 29 mart. 2016
1

@ Dupa ce a ajuns in spatele gratiilor pentru viol, barbatul s-a gandit la o afacere care i-ar putea aduce beneficii considerabile @ Afacerea nu putea fi pusa la cale fara sprijinul agentilor din penitenciar

Ieri, judecatorii de la Tribunalul Iasi au decis condamnarea lui Daniel Costel Stegaru, de 35 ani, la executarea unei pedepse de doi ani si doua luni de inchisoare pentru acuzatia de dare de mita. Acesta se afla in spatele gratiilor in baza unor condamnari mai vechi pentru lipsire de libertate, viol si complicitate la inselaciune. Pe langa aceasta pedeapsa, Stegaru va trebui sa execute si 2.830 de zile de inchisoare din pedeapsa anterioara, pentru infractiunile mentionate. In prima faza a fost condamnat in anul 2009, insa, dupa ce a ajuns in penitenciar, si-a dat seama ca ar putea face bani grei folosind celebra metoda de inselat Accidentul. A fost condamnat si pentru aceasta infractiune, in anul 2014. Pe data de 8.10.2015 i-a cerut unui agent de la penitenciar sa-l ajute sa primeasca doua telefoane mobile, contra sumei de 5.000 lei.

„Parchetul de pe lânga Tribunalul Iasi a dispus trimiterea în judecata, în stare de arest preventiv, a inculpatului Stegaru Daniel-Costel (recidivist, în vârsta de 35 de ani), pentru savârsirea infractiunilor de dare de mita, prev. si ped. de  art. 290 C. pen. rap. la art. 6 din Legea 78/2000 si de instigare la introducerea în mod ilicit de telefoane mobile într-un penitenciar, prev. de art. 47 C. pen. rap. la art. 185 alin. 1, 2 din Legea 254/2013, constând în aceea ca, la data de 08.10.2015, orele 10:00, l-a abordat pe agentul de penitenciare C. B. I. si i-a propus ca, în schimbul sumei de 5000 lei, sa-i mijloceasca introducerea în penitenciar a doua telefoane mobile, iar ulterior a actionat în sensul ducerii la bun sfârsit a planului infractional, prin obtinerea sumei de 2.200 lei, cooptarea altor persoane (în speta fratele sau Bita Razvan-Ionut, co-inculpat în cauza) si pastrarea contactului permanent cu acestia prin intermediul telefonului mobil”, au precizat procurorii.

„Inculpatul este detinut în Penitenciarul Iasi, unde ispaseste o pedeapsa de 12 ani închisoare, fiind condamnat în 2009 si 2014 pentru infractiunile de lipsire de libertate si viol, respectiv complicitate la înselaciune, cu precizarea ca ultima condamnare definitiva (de 4 ani si 2 luni închisoare) a fost dispusa pentru complicitate la înselaciune, comisa prin metoda Accidentul (prin utilizarea de telefoane mobile în mediul penitenciar)”, au completat acestia. „În aceeasi cauza, s-a mai dispus sesizarea Tribunalului Iasi cu Acordul de vinovatie încheiat cu inculpatul Bita Razvan-Ionut (în stare de arest la domiciliu, în vârsta de 28 de ani, fara antecedente penale), care prevede aplicarea pedepsei finale de 2 (doi) ani si 1 (una) luna închisoare, pentru comiterea infractiunilor de tentativa la introducerea în mod ilicit de telefoane mobile într-un penitenciar”, au completat anchetatorii.
Adauga un comentariu