Local

Sentinta in dosarul elevului prins in hora camatarilor

Publicat: 10 nov. 2013
1

@ Judecatorii au fost destul de blanzi cu indivizii care au santajat un elev iesean sa fure banii parintilor din casa

Magistratii de la Curtea de Apel Iasi au decis, la finalul saptamanii trecute, condamnarea a doi tineri care au santajat un elev de 14 ani. Adrian Geani Rotaru, de 31 ani, a fost condamnat la un an de inchisoare, iar Costica Rotaru, de 21 ani, a fost pedepsit cu sase luni de inchisoare pentru santaj. Ambele pedepse sunt cu suspendarea executarii. In luna august 2008, unchiul lui Daniel C. a vandut o garsoniera cu suma de 31.000 de euro, iar acesti bani au fost lasati in pastrare la parintii lui Daniel.

Banii erau tinuti intr-un dulap, astfel incat toata lumea avea acces la ei. Începând cu luna noiembrie 2008, copilul a început sa sustraga diferite sume de bani, pe care i-a cheltuit cu mai multi prieteni sau le-a dat acestora pur si simplu. Acesta s-a mai si laudat in cartier ca fura bani de la parinti. Pe data de 19 mai 2009, un prieten i-a cerut acestuia suma de 130 euro.

„Învinuitul Rotaru Costica i-a cerut lui Daniel C. suma de 1000 euro, spunându-i ca el are o datorie la niste camatari si ca vor avea probleme atât el cât si partea vatamata, daca nu îl ajuta. Ca urmare, partea vatamata a urcat în apartament si a adus suma de 1.000 euro, moment în care învinuitul Rotaru Costica i-a mai cerut înca 500 euro, spunându-i lui Daniel C. ca daca refuza, «va veni cu camatarii peste el». Partea vatamata s-a speriat si a mai adus înca 500 euro, pe care i-a dat tot învinuitului Rotaru Costica. Acesta a dat celorlalti învinuiti câte 500 euro, dupa care cei trei s-au despartit”, au precizat anchetatorii.

Amenintat cu moartea

In aceeasi zi, dupa ce a luat banii, Costica Rotaru s-a gandit sa mai scoata niste bani de la elev. „Invinuitul Rotaru Costica i-a spus partii vatamate ca învinuitul Rotaru Geani Adrian, pe care l-a prezentat drept «Toni», este camatarul caruia îi datoreaza suma de 7.000 euro, solicitându-i partii vatamate sa-i dea macar 4.000 euro pentru a-si plati o parte din datorie, moment în care a intervenit învinuitul Rotaru Geani Adrian, care a afirmat: «Lasa-l la 3.000 euro !». Fiind speriat, pe moment Daniel C. i-a spus lui Rotaru Geani Adrian ca îi va da aceasta suma, dar a doua zi, întrucât la domiciliu se afla bunica sa, stabilindu-se locul de întâlnire în statia de taxi din cartierul Mircea cel Batrân, la ora 10.30. Cu aceasta ocazie, învinuitul Rotaru Geani Adrian l-a amenintat pe C. Daniel ca daca nu va veni, «îl va zapaci» si îl va duce în padure, unde îl va viola”, au precizat anchetatorii in rechizitoriu. Pe data de 21 mai 2009, elevul a decis sa nu plateasca banii solicitati de agresorii sai si nu s-a mai prezentat la intalnire. Disperati dupa bani, santajistii au venit acasa la el si l-au amenintat cu moartea. Dupa cateva zile in care a stat ascuns in casa si i-a fost frica sa nu fie ucis, copilul le-a spus totul parintilor si astfel, au fost anuntati politistii.
Adauga un comentariu