Eveniment-Social

Sentinta definitiva la Curtea de Apel Iasi! Sotii Dorobat, lasati in libertate

Publicat: 16 mart. 2015
1

@ Ieri dupa-amiaza, cei doi profesori universitari au fost eliberati din arestul Inspectoratului Judetean de Politie @ Masura arestului preventiv era una prea severa

Ieri dupa-amiaza, sotii Carmen si Gheorghe Dorobat au iesit din spatele gratiilor. Judecatorii de la Curtea de Apel Iasi au decis in mod definitiv eliberarea celor doi pe motiv ca nu reprezinta un pericol pentru ordinea publica si pentru ca nu mai pot influenta in niciun fel soarta dosarului. Masura arestului preventiv parea una excesiva avand in vedere ca procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) Iasi au finalizat deja dosarul si l-au trimis in judecata.

Carmen Dorobat, profesor la Universitatea de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa din Iasi, era managerul Spitalului Sf. Parascheva la data comiterii faptelor si este acuzata de comiterea a doua infractiuni: luare de mita in forma continuata si complicitate la luare de mita.

Sotul sau, Gheorghe Dorobat, era seful catedrei de Anestezie Generala din cadrul UMF Iasi si conducatorul sectiei ATI din cadrul Spitalului Clinic de Urgenta Nicolae Oblu. Acesta este acuzat de luare de mita si fals intelectual. Procurorii sustin ca, in lunile iunie si iulie 2014, Carmen Dorobat ar fi pretins suma de 5.700 euro de la studentii Facultatii de Medicina Dentara. Al doilea aspect important vizat de procurori este acela ca Gheorghe Dorobat ar fi cerut de la 67 de studenti suma totala de 6.700 lei prin intermediul sotiei sale.

„În perioada 06 – 30.01.2015, inculpatul Dorobat Gheorghe, la diferite intervale de timp, a pretins si primit indirect, prin intermediul inculpatei Dorobat Carmen Mihaela, suma totala de 6.700 euro, de la un numar de 67 studenti ai Facultatii de Medicina Dentara din cadrul U.M.F. Iasi – anul 3 de studii (sau care au sustinut examenul în vederea echivalarii studiilor, urmare a transferului acestora de la alta Universitate de Medicina). Acesti bani au fost pretinsi si primiti de catre inculpat pentru a-i promova pe acestia la probele practica si teoretica ale examenului de la materia Anestezie Generala si a le acorda note de promovare de 8 si 9 fara a tine seama de calificativele acordate pe baza evaluarii obiective”, se precizeaza in rechizitoriul procurorilor.
Adauga un comentariu