Eveniment-Social

Senatul Universitatii Cuza a luat o serie de masuri importante pentru viitorul institutiei

Publicat: 28 nov. 2013
1

Ieri, Senatul Universitatii Al. I. Cuza (UAIC) a derulat una dintre cele mai importante sedinte ce au vizat activitatea interna a institutiei. Presedintele Senatului, prof. univ. dr. Constantin Rusu, a afirmat ca toate masurile propuse spre aprobare in respectiva sedinta au fost adoptate.

„Tot ceea ce am avut de aprobat pe ordinea de zi a trecut. Au fost lucruri extrem de importante si este foarte bine ca nu au fost probleme in acest sens. De asemenea, astept ca maine (astazi – n.r.) sa particip la intrunirea Consortiului Universitaria, organizat de noi! Sper sa avem discutii concrete si care sa se materializeze in lucruri clare si precize”, a declarat Rusu. Concret, au fost aprobate: regulamentul privind organizarea, desfasurarea si normarea activitatilor didactice la formele de invatamant la distanta si cu frecventa redusa la nivelul universitatii, dar si listele programelor de studii universitare de licenta si de masterat propuse spre evaluare Agentiei Române de Asigurare a Calitatii în Învatamântul Superior (ARACIS), în anul universitar 2013-2014. Concret, institutia si-a propus sa revitalizeze si sa reorganizeze invatamantul la distanta prin renuntarea la unele programe de studii care nu se aflau in lista celor care aveau cautare pe piata muncii, dar si a modalitatilor efective de derulare a actului didactic. Mai mult, in lista programelor de studiu, la cele doua cicluri de invatamant superior respectiv licenta si master care vor fi analizate de ARACIS, se afla si unele nou infiintate. Intreg procesul vizeaza perspectiva gasirii unor solutii de imbunatatire a acestora, in special plecand de la rata de angajare a absolventilor.  
Comentarii
  • Nu mi se pare ca s-au luat cine stie ce masuri! Importante as pune mana-n foc ca nu-s…nu vad ceva stabilit, de exemplu, despre cum va face uaic sa devina invidiosi macar cei de la Stanford, nu zic de cei de la Harvard University ca nu-i frumos…

    • Mai tata! Eu as fi bucuros ca astia din conducereaUAIC sa faca ceva pt ca macar cei din Albania sa fie invidiosi! Si stii de ce? Pen’ca aia din Albania aveau salarii de 800 dolari inca din anii 90, iar bazamateriala era din State!!! Simplu, nu? Dar nu e chiar simplu, de fapt. Pen’ca Isan si ai lui cum ar mai avea doua sute de meleoane pe luna….Brut!

Adauga un comentariu