National

Senatorul Bernie Sanders, invidios pe viteza Internetului din Romania

Publicat: 03 mart. 2016
1
Senatorul Bernie Sanders, participant in cursa pentru desemnarea candidatului Partidului Democrat la alegerile prezidentiale, a criticat ieri viteza redusa la Internet de care beneficiaza americanii facand o comparatie intre America si Romania.
„Accesul la Internet de mare viteza nu mai este un lux. Este crucial pentru zonele rurale din America sa fie conectate si sa faca afaceri cu restul lumii. Astazi, oamenii din Bucuresti, Romania, au o viteza mai mare la Internet decat majoritatea celor din SUA’, a declarat Bernie Sanders intr-un mesaj publicat pe pagina sa de Twitter, adaugand ca acest lucru este inacceptabil si trebuie sa se schimbe.
Potrivit clasamentului Internet Net Index realizat de Ookla, pe baza datelor colectate in decembrie 2014. Romania se afla pe locul al patrulea In topul tarilor cu cea mai mare viteza de Internet in banda larga cu o viteza de descarcare de 60.2 megabiti pe secunda (Mbps). Pe de alta parte, Bucurestiul este orasul din Romania cu cea mai mare viteza de Internet (80.38 Mbps), capitala situandu-se pe locul 14 din 158 de centre urbane luate in calcul de Ookla.Adauga un comentariu