National

Senatorii PSD vor sa se reintroduca vanzarea tigarilor la bucata

Publicat: 31 oct. 2011
1
Cativa senatori PSD au depus recent o initiativa legislativa prin care sa se permita ca in unele locuri, de exemplu baruri, discoteci si cluburi, sa poata fi vandute tigari la bucata.
Mai precis, parlamentarii Viorel Arcas, Doina Silistru sau Trifon Belacurencu doresc modificarea legii pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului de tutun, astfel incat vanzarea tigarilor la bucata sa nu mai fie interzisa, potrivit Libertatea.
Ei sustin ca masura vine in ajutorul vanzatorilor, care, din dorinta de a nu-si pierde clientii incalca oricum legea si vand tigari la bucata.
„Daca sticlele de bauturi sau pungile de cafea se pot desface in baruri, cluburi sau discoteci, pentru a fi vandute in cantitati mai mici atunci se poate face acest lucru si in cazul pachetelor cu tigari”, considera alesii PSD.
Vanzarea tigarilor la bucata a fost interzisa tot de catre PSD, in 2002, cu scopul de reduce si preveni consumul de tutun. Propunerea a fost depusa la Senat si asteapta sa intre in dezbaterea comisiilor si a plenului. Adauga un comentariu