National

Senator PNL: Adomnitei nu a incalcat Statutul PNL

Publicat: 10 mai 2015
1

Senatorul PNL Mario Oprea considera ca presedintele CJ Iasi, Cristian Adomnitei nu a incalcat Statutul PNL si de aceea, prezenta sa ca membru in partid este justificata si corecta, apreciind ca ”un PSD cu coruptia ”gravata” in Regulamentul intern” arata cu degetul spre liberali.

”Limita ridicolului a fost depasita de PSD. Acest partid care astazi preda lectii de anti-coruptie, nu a gasit niciodata o cale de a scapa de efectul coruptibil. Aceasta formatiune vorbeste despre corectitudine in fata legii, desi are cel mai mare numar de parlamentari si baroni cercetati penal ori condamnati. Un PSD cu coruptia „gravata” in Regulamentul intern, arata cu degetul spre PNL, un partid care a fost construit si educat invers fata de social democratii “decimati” de DNA”, a afirmat Mario Oprea, intr-un comunicat de presa.

Senatorul liberal mai arata ca ”PNL nu a protejat niciodata infractorii, nu a blocat demersurile Justitiei si si-a asumat cu onoare fiecare alegere si fiecare “despartire”.

”PSD, in toti acesti ani, nu a facut decat sa ridice coruptia la rang de conditie pentru succesul politic si personal. A pus bazele unei mari familii care nu si-a mai putut lua mainile de pe institutiile statului, care a modificat pe genunchi legile si care a perfectionat un sistem parazit sub masca mandriei de a fi roman. Partidul care a dovedit ca are cele mai bune instrumente, retele si retete de coruptie, partidul care s-a ticalosit intr-o mocirla politica din care nu mai poate iesi, face ca fiecare zi sa semene cu „martea neagra”, a mentionat Oprea.

Potrivit liberalului, ”la adresa de domiciliu a ”acestei familii” nu se gaseste sediul PSD, ci, cum ar spune cineva, sediul coruptiei institutionalizate, unde deviza conducatorului a ramas neschimbata: “scapa cine poate”.

”Acestea fiind spuse, domnul Adomnitei nu a incalcat Statutul PNL. De aceea, prezenta sa ca membru in PNL este justificata si corecta. In schimb, mecanismele intime ale laboratorului PSD de procreat mici si mari corupti inca lupta in stil mafiot pentru a-I scapa de puscarie pe Sova, Ochi si Nichita. PSD este vinovat pentru ca prin mita si hotie a desfiintat sanatatea morala a natiunii romane, iar acum incearca zadarnic sa denigreze PNL. Dar, vorba aceea, “groparul cere ultimul, pentru ca sa incheie cortegiul spagii!”, mai transmite Mario Oprea.

Purtatorul de cuvant al PSD, Gabriela Podasca, a anuntat ca PSD ii solicita co-presedintelui PNL Alina Gorghiu suspendarea din toate functiile politice a presedintelui CJ Iasi, Cristian Adomnitei, avand in vedere ca acesta este cercetat sub control judiciar intr-un caz de coruptie.

„Avand in vedere punerea in miscare a actiunii penale de catre DNA impotriva presedintelui Consiliului Judetean Iasi Cristian Admponisei si cercetarea acestuia sub control judiciar PSD solicit Alinei Gorghiu, in calitate de presedinte al PNL, sa-l suspende pe Cristian Adomnitei din toate functiile politice detinute”, a declarat duminica Gabriela Podasca.

Presedintele Consiliului National al PSD, Rovana Plumb, i-a transmis, la randul ei, co-presedintelui PNL Alina Gorghiu o scrisoare deschisa in care ii cere sa nu mai protejeze „coruptii din partid” si sa puna capat tacerii cu privire la problemele legale ale sefului CJ Iasi, Cristian Adomnitei.

Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Cristian Adomnitei, retinut pentru favorizarea faptuitorului si fals intelectual, va fi cercetat sub control judiciar, a decis, vineri noapte, Tribunalul Iasi.

 Adomnitei a fost retinut, joi seara, de procurorii DNA, dupa aproximativ cinci ore de audieri, el fiind acuzat de favorizarea faptuitorului si fals intelectual, dupa ce le-ar fi ajutat pe Teodora Jinga si Carmen Irimescu, angajate ale CJ, sa acopere nereguli privind un contract pentru tiparirea de materiale de promovare a judetului.
Comentarii
Adauga un comentariu