Eveniment-Social

Semne uluitoare la Hadambu. A cazut in genunchi in fata icoanei facatoare de minuni – FOTO, VIDEO

Publicat: 08 sept. 2014

@ Icoana Maicii Domnului de la Manastirea Hadambu este ca un izvor nesecat de minuni pentru majoritatea celor care cred in puterea divina @  Marturisirile unei batrane dovedesc faptul ca in aces loc minunile inca mai sunt posibile @ Batrana a simtit pe pielea ei ajutorul nesperat la scurt timp dupa ce a ajuns la Manastirea Hadambu

Sute de credinciosi au fost ieri prezenti la hramul Manastirii Hadambu, iar marturisirile acestora dovedesc faptul ca minunile se infaptuiesc acolo unde este si credinta. Din intreaga multime s-a remarcat un grup de femei. Purtau cu mandrie costumul traditional romanesc si chipul lor parea neobosit dupa aproape 24 de ore fara sa inchida ochii. Au venit din satul natal al staretului Manastirii Hadambu pentru a se inchina la icoana Maicii Domnului, facatoare de minuni.

O batrana in varsta de 74 de ani, din localitatea Vicovul de Sus, judetul Suceava, s-a cutremurat cand a vazut pentru prima data ce inseamna puterea rugaciunii la Manastirea Hadambu. A avut o cumpana de care nu credea ca mai trece si totusi s-a intamplat o adevarata minune. Femeia a fost numita responsabila cu strangerea banilor pentru o manastire din judetul Dambovita. Stia care sunt oamenii la care trebuie sa mearga si ce sume trebuia sa incaseze, dar nu a crezut niciodata ca poate trece printr-un asemenea necaz. A strans ban cu ban si a ajuns sa fie pradata si umilita chiar atunci cand trebuia sa predea intreaga suma de bani.

„Chinuit in vise mai ceva ca in iad”

A venit la Manastirea Hadambu si a cazut in fata icoanei Maicii Domnului. Dupa cinci zile a ajuns sa-i bata in poarta chiar talharul. „Am venit la Manastirea Hadambu de la Vicovul de Sus, din localitatea din care se trage parintele staret. Icoana Maicii Domnului face adevarate minuni, dar trebuie sa fie si credinta. In urma cu putin timp mi s-a furat geanta cu o suma mare de bani. Strangeam bani pentru o bisericuta din Dambovita. Era o comunitate mare care nu avea in apropiere nicio biserica. Chiar daca am 74 de ani, merg prin localitati intregi cu bicicleta mea. Mi-a fost furata geanta si imi era mare necaz de banii pe care ii pierdusem. M-am rugat la icoana Maicii Domnului sa se arate cel care m-a furat si dupa cinci zile a venit la mine la poarta cu toti banii. Am vrut sa-i dau macar 50 de lei drept multumire, dar nici nu a pus mana pe bani. Mi-a spus ca a fost chinuit in vis mai rau ca in iad si ca banii trebuie sa ajunga la o biserica. Asta e minune si tot minune este ca pana la varsta asta nu am avut nevoie de medici si pot sa merg pe bicicleta si sa cos costumele populare pe care le imbraca tinerii la noi„, a povestit Ana Schiporanu din localitatea Vicovul de Sus.

Femeia are trei copii, zece nepoti si 11 stranepoti. Alaturi de ea au venit mai multi sateni care au starnit admiratie prin multime datorita costumelor populare imaculate pe care le purtau. Ieri, Manastirea Hadambu a fost ca un colt de rai, unde credinciosii s-au rugat in liniste la icoana Maicii Domnului, impodobita cu zeci de flori, crengute de busuioc, intr-un baldachin din curtea manastirii. Sunt credinciosi care s-au oprit la Manastirea Hadambu inainte de a-si pune nadejdea in mainile medicilor, care au de trecut printr-un un examen important sau care s-au rugat doar pentru sanatate. Slujba s-a incheiat cu o masa calda oferita credinciosilor care au fost prezenti la hramul Manastirii Hadambu.
Comentarii
  • ma indoiesc ca intr o biserica in care adevarul despre DUMNEZEU este dat la o parte,pot avea loc asemenea asazise minuni,,,,,nu uitati,satana ,diavolul poate face si el minuni,si din pacate de multe ori va amageste,,,,,,,,

  • la cate moaste ,icoane facatoare de minuni,grote tamaduitoare,izvoare fermecate si alte inventii popesti avem, ar trebui sa fim natia cea mai sanatoasa si bogata de pe planeta asta.

  • Eu cred! Minuni se intampla cu orice om care scapa de un necaz ca prin urechile acului…cum se spune. Numai ca din lipsa de credinta oamenii considera ca au avut noroc si nu se gandesc ca Dumnezeu i-a ajutat. Pentru cunostinta celui cu pseudonimul „secolul xxl”; diavolul nu face minuni de genul acesta…nu-s de dansul, el face alte șmecherii: ca de exemplu iți da tie in minte sa scrii comentarii răutacioase la adresa Bisericii.

  • Popii simt ca le scad veniturile. Cei batrani si usor de prostit se duc unul cate unul. Cei mai tineri sunt sceptici, mai invatati si mai greu de prostit. Asa ca, e o afacere pe duca…

Adauga un comentariu