Eveniment-Social

Seminar de instruire pentru reabilitare orala cu bani europeni – UPDATE – VIDEO

Publicat: 01 mart. 2012
1
Zeci de persoane, studenti dar si specialisti in medicina dentara au participat, astazi, la seminarul stiintific „Reabilitarea Orala de la A la Z„, in cadrul proiectului POSDRU „Centru de Formare Specialisti si Resurse in Reabilitarea Orala„. Managerul proiectului si totodata decanul Facultatii de Medicina Dentara de la UMF Iasi, prof. univ. dr. Norina Forna, a fost persoana care a coordonat actiunea de educare si formarea profesionala.
„Acest seminar reprezinta un punct forte al derularii proiectului nostru pe reabilitare care are in vedere nu numai de formare de specialisti in domeniul reabilitarii dar si de instruire a studentilor, lucru de care avem nevoie cel mai mult. Pacientii au nevoie de aceasta reabilitare intrucat patologia este diversificata, este vasta iar dincolo de aceasta, pacientul care se adreseaza medicului stomatolog trebuie sa vina nu numai in urgenta ci intr-o rezolvare globala a situatiei”, a spus managerul proiectului, punctand totodata faptul ca fiecare domeniu din specialitatea medicinei dentare coparticipa la reabilitarea completa si definitiva a unui caz.
Printre subiectele abordate in cadrul seminarului s-au numarat: managementul clinico-terapeutic in hipersensibilitatea dentinara cervicala, considerente anatomice in reabilitarea suportului osos la pacientii edentati cu pierdere de substanta si nu numai. Seminarul face parte dintr-un proiect cofinantat din Fondul Social European.Adauga un comentariu