International

Seful sindicatului politistilor germani cere un GARD la frontiera cu Austria

Publicat: 19 oct. 2015
1

Cancelarul german Angela Merkel a declarat recent ca nu se poate inchide frontiera Germaniei cu un gard pe mii de kilometri. Merkel pierde insa sustinere in strategia aplicata crizei refugiatilor.

„Daca vrem sa avem controale serioase la frontiera, atunci trebuie sa construim un gard„, a declarat Rainer Wendt, seful sindicatului politistilor germani. Acesta vrea ca granita germana catre Austria sa fie inchisa cu un gard pe modelul unguresc.

Scopul, in opinia lui Wendt, este un efect de domino: daca Germania ridica un gard, atunci si Austria va ridica unul la frontiera cu Slovenia si asa mai departe. Wendt considera ca planul de instituire a unor zone de tranzit, in care refugiatii sa fie tinuti pana cand se decide daca acestia se califica pentru azil sau nu, nu poate fi aplicat fara constructia de garduri.

Socialdemocratii germani se impotrivesc ideii zonelor de tranzit, cancelarul Merkel s-a pronuntat de mai multe ori in favoarea lor. Conservatorii si socialdemocratii formeaza un guvern de coalitie la Berlin.
Adauga un comentariu