National

Seful Politiei Falticeni a fost trimis in judecata pentru tentativa de abuz in serviciu

Publicat: 04 iul. 2014
1

Seful Politiei municipiului Falticeni, Ioan Nichitoi, a fost trimis in judecata de DNA Suceava, pentru tentativa la abuz in serviciu, dupa ce a intervenit sa-si ajute un prieten, om de afaceri, care refuzase recoltarea de probe biologice in urma unui accident rutier, potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie.

In rechizitoriul procurorilor se arata ca omul de afaceri a fost implicat intr-un accident de circulatie pe raza localitatii Falticeni, iar un politist din subordinea lui Nichitoi a intocmit toate actele de constatare.

Citeste si Seful Politiei Pantelimon, trimis in judecata pentru luare de mita, furt calificat si dare de

„Omul de afaceri a fost condus in vederea prelevarii de probe de sange, insa acesta a refuzat prelevarea. A doua zi, agentul de politie a prezentat actele intocmite comandantului unitatii Nichitoi Ioan in vederea punerii rezolutiei si inregistrarii dosarului. Acesta din urma i-a solicitat subordonatului sa rupa actele intrucat omul de afaceri ar fi un prieten de-al sau si trebuie ajutat, in sensul de a trata incidentul ca o simpla tamponare”, arata procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

Mai mult, seful Politiei Falticeni ar fi insistat ca subordonatul sau sa-i faca omului de afaceri documentele necesare pentru a obtine despagubirile de la firma de asigurare.

Citeste si Seful Politiei Rutiere Brasov, arestat pentru 30 de zile

„Forma tentativei este retinuta avand in vedere ca folosul injust urmarit a fi obtinut de omul de afaceri nu a fost efectiv realizat, ca urmare a interventiei procurorului din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Falticeni. Din dispozitia procurorului, dosarul a fost inregistrat la penal, iar cercetarile penale s-au efectuat tot din initiativa procurorului care a preluat cauza la urmarire proprie”, sustin anchetatorii.

In urma cercetarii penale, s-a stabilit ca omul de afaceri este autor al infractiunii de refuz al conducatorului unui autovehicul de a se supune recoltarii de probe biologice de sange in vederea stabilirii alcoolemiei, fiind dispusa sanctionarea administrativa.

De asemenea, seful Politiei Falticeni va fi judecat penru fals intelectual.

„La data de 20 decembrie 2013, inculpatul Nichitoi Ioan a intocmit inscrisul intitulat „Raport de necesitate privind oportunitatea sponsorizarii”, inregistrat la IPJ Suceava la 23 decembrie 2013. Inscrisul avea un caracter fals si a fost intocmit in conditiile in care obiectul presupusei propuneri de sponsorizare fusese deja predat catre Politia municipiului Falticeni la data de 10 decembrie 2013″, precizeaza DNA.

Citeste si Seful Politiei Rutiere a fost DESTITUIT
Adauga un comentariu