Actualitate

Seful CJ se lauda cu realizarile altora! Guvernul a transat cel mai mare scandal public din Iasi

Publicat: 16 iul. 2014
1

@ O disputa politica de cateva saptamani bune pare ca se va stinge @ Ministerul Transporturilor si-a dat avizul favorabil pentru ca cei aproape 60 milioane de euro sa ajunga la Iasi in contul lucrarilor de la aeroport @ O mare parte din bani se vor duce catre modernizarea drumurilor @ Intre timp, conducerea CJ cauta sponsorizari sa faca chermeze pe santierul aerogarii

Ministerul Transporturilor ar urma sa deblocheze cele cateva zeci de milioane de euro de la Comisia Europeana pentru lucrarile de constructie a pistei de la Aeroportul Iasi. Liderii PSD Iasi au aratat ca la nivelul ministerului s-au purtat o serie de discutii pentru ca banii sa ajunga in judet, dupa ce timp de mai multe saptamani fondurile au ramas in conturile guvernamentale. La discutii au participat ministrul Ioan Rus si Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iasi si liderul PSD din judet. Conform lui Nichita, aeroportul iesean este eligibil pentru accesarea de fonduri europene, insa mai sunt câteva proceduri juridice de îndeplinit ce tin de Consiliul Judetean.

„Am avut o discutie pragmatica si aplicata cu ministrul Ioan Rus pe tema Aeroportului din Iasi. Desi nu este sub autoritatea Primariei, în calitate de om politic, dar si de primar, consider ca este în interesul iesenilor ca proiectul de modernizare a aeroportului sa se materializeze. Din analiza realizata la Ministerul Transporturilor a rezultat faptul ca institutia Consiliului Judetean Iasi trebuie sa mai efectueze câteva proceduri juridice pentru a primi fondurile europene necesare continuarii proiectului. L-am asigurat pe domnul ministru ca voi face tot posibilul ca la nivel local, prin consilierii judeteni, aceste proceduri sa fie îndeplinite, pentru a nu pierde finantarea europeana”, a spus primarul Gheorghe Nichita. Si sefii de la CJ au ajuns la ministrul Rus pentru a solicita acest lucru. Dupa ce saptamana trecuta, cele doua partide si-au aruncat sageti otravite pe marginea acestui subiect, proiectul a ajuns sa se miste.

Citeste si: Scandal pe zeci de milioane de euro intre PSD si PNL la Iasi

„Ma bucura faptul ca domnul Adomnitei a lasat orgoliul deoparte si a venit la Ministerul Transporturilor sa discute despre finantarea aeroportului din Iasi. Întotdeauna va avea rezultate daca îmi va asculta sfaturile. Eu i le pot da si personal. Dar, daca asta e calea pe care a ales-o, nu am ce sa-i fac. Sunt sigur ca majoritatea politica din Consiliul Judetean Iasi este alaturi de mine si fac apel la domnul Adomnitei sa înteleaga ca numai prin dialog poate reusi”, a adaugat Nichita. De partea cealalta, Adomnitei a mentionat ca el a fost la Rus in birou si a discutat cam acelasi lucru, seful CJ preferand insa sa sutina ca PSD se face vinovat de blocajul creat.

Bani aruncati pe fereastra

De altfel, din dorinta lor bolnava pentru imaginea proprie, sefii Consiliului Judetean Iasi tin mortis sa transforme inaugurarea unei lucrari publice intr-o adevarata chermeza. Pentru ca nu poate sa cheltuie bani din bugetul Consiliului Judetean pentru lucrarile de la aeroport, liberalul Cristian Adomnitei vrea neaparat sa stranga bani din sponsorizari, doar sa se poata lafai in fata catorva sute de persoane cu lucrarea respectiva. „CJ si-a propus sa cheltuie o suma modica, 10.000 euro, pentru a invita toti iesenii la aeroport. Primul avion va ateriza pe pista noua, joi 21 august, avionul Roma – Iasi. La aceasta ora, suma votata de consilieri este infima si nu vom putea organiza un eveniment de amploare. De aceea, vom face cu bani privati, nu va fi o obligatie din bani publici din partea mea. Nu vom cheltui cei 2.000 euro. Vom invita pe toata lumea, din Guvern, prim-ministrul, parlamentari etc.”, a sustinut Cristian Adomnitei. La ultima sedinta de CJ, consilierii nu au votat proiectul propus de Adomnitei privind chermeza din bani publici, optand pentru o varianta ieftina de doar 2.000 euro.

Citeste si: Sume exorbitante pentru reclama! Se intampla intr-o institutie din Iasi
Comentarii
  • Din spaga pe care au incasat-o de la constuctor pot sa ,,sponsorizeze” taierea panglicii daca tov. Adomnitei doreste imagine si fast. Sa-i fie rusine… de in cercarile pe care le face. L-am crezut onest, dar … sunt dezamagit.

  • nu e singurul au o boala astia de la PNL sa se laude cu realizarile altora. Si la raducaneni primarul actual se lauda cu ce a facut celalalt,primarie,baza sportiva pavele pe cale le-a pus de-androanga nerespectin proiectul(taiat copapcii si plantat altii la 300 euro bucata.etc.Asta spune la tv si presa atunci cind nu e plecat in Delta ca mai mult pe acolo sta.

  • Din cauza prostalaiilor astia care ,,conduc,,orasul/judetul asta a ramas in urma tuturor judetelor de marimea Iasului,centru unuversitar etc .Dobitocii astia continua sa se bata pe banii pentru aeroport in loc sa faca cat mai repede toata treburile aste cat mai bine,corect posibil.
    Avem ce-am sadit la Iasi ! o gasca de marlanoi si de politruci care nu au nici o treaba cu gospodarirea judetulii/orasului doar gospodaresc pentru ei si firmele lor !

Adauga un comentariu