Eveniment-Social

Seful CJ Iasi va conduce un for regional

Publicat: 02 aug. 2016
1

Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Maricel Popa, a fost desemnat recent drept noul sef al Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Euronest, organism care a fost infiintat in anul 2008. Consiliul Judetean Iasi este membru fondator si lider de asociere, alaturi de
celelalte consilii judetene din regiune: Bacau, Botosani, Neamt, Suceava si Vaslui. Cum Maricel Popa a fost ales presedinte, functia de vicepresedinte i-a revenit lui Costica Macaleti, presedintele Consiliului Judetean Botosani.

Reprezentantii asociatiei au aratat ca in noul mandat vor fi luate in vedere interventii destinate unor comunitati marginalizate din regiune, sprijin pentru investitii ale companiilor de IT în vederea accesarii de fonduri europene si crearii de locuri de munca în judetele membre, organizarea unui eveniment destinat start-up-urilor si crearea unui drum al vinului care sa propuna pachete integrate de servicii turistice, cu implicarea cramelor si podgoriilor din Regiune, a agentiilor de turism si a localitatilor de cazare interesate.

„Toate actiunile noastre trebuie sa se concentreze pe atragerea de fonduri în regiune. 2016-2020 sunt ultimii ani în care România mai primeste bani europeni în mod direct, astfel încât obiectivul nostru, la nivelul ADI Euronest, este sa valorificam fiecare oportunitate de finantare si, în egala masura, sa ne pregatim, din punct de vedere al capacitatii administrative, sa fim competitivi la nivel european dupa 2020, sa concuram, cu sanse reale, cu state puternice precum Franta, Germania, Italia. În acest sens, am si convenit cu presedintii consiliilor judetene membre sa nu ne limitam la doar cele doua întâlniri anuale obligatorii, ci trimestrial, în fiecare dintre judete, astfel încât fiecare comunitate sa aiba ocazia de a participa în mod direct la stabilirea directiilor de actiune”, a spus Maricel Popa, presedintele Consiliului Judetean Iasi.
Comentarii
Adauga un comentariu